Voorbeschouwing Achilles Veen – SC Kruisland

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 23 maart staat er voor Achilles Veen weer een competitiewedstrijd op het programma op sportpark De Hanen Weide. Voor de derde wedstrijd in de derde periode komt hekkensluiter SC Kruisland in Veen op bezoek.

In de achtste speelronde was de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Achilles Veen zat toen in een fase waarin er vijf wedstrijd en op rij niet werd gewonnen. Kruisland was de vierde in die reeks en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker voor Achilles Veen was destijds Daan Wensink. Op dit moment steekt Achilles Veen in een betere vorm. De afgelopen drie competitiewedstrijden werden winnend afgesloten. Achilles Veen is daarmee koploper van de derde periode, die op die moment twee wedstrijden onderweg is, en staat op de derde plaats in de totale stand.

Zoals eerder vermeld is SC Kruisland de rode lantaarn drager. Ze hebben een achterstand van 5 punten op HVCH, Nemelaer en Unitas ’30. De Kruislanders zullen op zoek naar een laatste strohalm toch voor een resultaat naar Veen komen. Ze wisten dit seizoen slechts 2 wedstrijden te winnen (thuis tegen UDI ’19 en uit tegen Nuenen) en noteerden maar liefst 8 gelijke spelen. Geen een andere club speelde zo vaak gelijk dit seizoen.

Voor Achilles Veen is het zaterdag dus een belangrijke wedstrijd om de koppositie in de derde periode te behouden en voor Kruisland in de strijd tegen degradatie. Verschillende belangen die uiteraard wel een mooie pot voetbal op kunnen leveren. Komt dat zien!

De wedstrijd in Veen begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marouan Achammachi. Hij wordt daarbij geassisteerd door Pepijn Meuldijk en Alex de Groot. Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week aanwezig! De beurt is aan Lize Timmermans. Lize is 8 jaar en speelt in de JO9-1. Ze voorspelt voor aanstaande zaterdag een 5-1 overwinning voor Achilles Veen!