Achilles Veen wint ruim van hekkensluiter Kruisland

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 23 maart stond voor Achilles Veen 1 de derde wedstrijd in de derde periode op het programma. Te gast op de Hanen Weide was SC Kruisland. De hekkensluiter van de Vierde Divisie C. Na een moeizame start trok Achilles Veen toch ruim aan het langste eind: 6-1.

Na een wat gezapige openingsfase kwam vanaf minuut 18 de wedstrijd los. Een schot uit de draai van Pim Goossens werd geblokt en meteen daarna een kans voor Kevin Vermeulen werd hard naast geschoten. In de 21e minuut moet de keeper van Kruisland zich strekken om een eigen doelpunt te voorkomen, maar 1 minuut later is het toch raak voor Achilles Veen. Uit een hoekschop van Jochem Scheij is het namelijk Kevin Vermeulen die met de 0-1 zijn tweede competitiegoal voor Achilles Veen maakt.

Achilles Veen blijft de aanval zoeken en na ruim een half uur spelen is het opnieuw raak. Deze keer is Thomas de Man de afmaker. Hij schiet onhoudbaar binnen in de verre hoek. De 2-0 voorsprong blijft echter niet lang op het scorebord staan. Eerst is het opnieuw Thomas de Man die gevaarlijk door breekt met een mooie actie, maar zijn schot gaat over. In de 39e minuut doet Kruisland echter wat terug met de 2-1. Een voorzet van rechts wordt vanaf de tweede paal onhoudbaar binnen geschoten.

Meteen na de rust is Kruisland opnieuw gevaarlijk en een scherpe voorzet moet door Jan Schimmel over de lat getikt worden. Achilles Veen recht echter al snel de rug en gaat weer op zoek naar doelpunten. Eerst is het Melle Mandemakers die een kopkans krijgt uit een hoekschop, maar hij ziet zijn inzet over gaan. In de 52e minuut is het wel raak. Jochem Scheij is de afmaker op aangeven van Pim Goossens: 3-1.

In de 61e minuut krijgt Jochem Scheij de kans om zijn productie te verdubbelen, maar zijn schot raakt in plaats van de goal het dorpshuis achter de ballenvanger. Vijf minuten later bewijst hij echter wel zijn waarde en levert de assist voor de tweede goal van Kevin Vermeulen: 4-1.

In de 69e minuut is het alweer raak. Een prachtige aanval door de as van het veld wordt opnieuw door Kevin Vermeulen afgemaakt en brengt met een hattrick de stand dus op 5-1.

Ruim een kwartier voor tijd levert Vermeulen ook nog een assist af. Pim Goossens is de afmaker en brengt met zijn hoofd de stand op 6-1. De wedstrijd is dan uiteraard wel gespeeld en er volgen niet meer dan nog wat kleine kansjes, maar de 6-1 blijft op het scorebord staan.

Opstelling Achilles Veen
Jan Schimmel, Daan Wensink (75’ Tim van Broekhoven), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie (70’ Luca den Heijer), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (75’ Jeroen Sterrenburg), Nikki Baggerman (70’ Glenn Kools), Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man (79’ Jasper de Wit)

De concurrentie
De twee ploegen die Achilles Veen nog boven zich terug kan vinden op de ranglijst wisten afgelopen zondag ook beide te winnen. Koploper Goes kroop door het oog van de naald door in de slotfase pas Juliana ’31 met 3-1 aan de kant te zetten en runner-up Dongen won thuis met 2-1 van Wittenhorst.
Overige uitslagen: Orion – Halsteren 2-1, Nemelaer – EVV Echt 0-2, Unitas ’30 – Nuenen 2-1, HVCH – SV Venray 2-4 en Best Vooruit – UDI ‘19/CSU 1-1.

Volgende week
Zaterdag 30 maart speelt Achilles Veen opnieuw een thuiswedstrijd. De kwartfinale van de Districtsbeker staat dan op het programma. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt tegen competitiegenoot Best Vooruit.