Voorbeschouwing Achilles Veen – RKAV Volendam

Zaterdag 18 mei speelt Achilles Veen 1 zijn laatste thuiswedstrijd van het huidige seizoen. Tegenstander is nummer 2 RKAV Volendam.

Volendam was dit seizoen lange tijd lijstaanvoerder, maar afgelopen zaterdag ging het in Volendam mis tegen laagvlieger Capelle. De Capellenaren wisten in Volendam met 0-1 te zegevieren. Nummer 2 Ter Leede profiteerde door thuis van 2-0 te winnen van Jodan Boys en is nu lijstaanvoerder met een voorsprong van 3 punten.

Waar Volendam dus nog speelt om het kampioenschap, is voor Achilles Veen, na de uitschakeling voor de Districtsbeker, het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. Wel zijn de groen-witten sinds vorige week officieel veilig om na de zomer voor het negende opeenvolgende seizoen uit te komen in de Hoofdklasse. Achilles Veen kan dus vrij spelen, terwijl er bij Volendam flink druk op staat om wellicht toch nog aanspraak te maken op de titel. Hopelijk levert dit een aantrekkelijke wedstrijd op!

De wedstrijd in Volendam in september eindigde in een geflatteerde 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Achilles Veen voetbalde die wedstrijd zeker niet slecht, maar de gastheren waren simpelweg veel effectiever en sloegen drie maal toe uit een vlijmscherpe counter.

De wedstrijd begint zaterdag uiteraard weer om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Willem Kuijntjes uit Brakel. Hij wordt geassisteerd door Diana Snoeren en Bianca Bussem-Scheffers.

Wanneer de spelers van Achilles Veen het veld op komen voor de wedstrijd, zullen zij worden begeleid door onze jongste leden. Het Team van de Week is namelijk Achilles Veen Kabouters!

De Pupil van de Week is Siem Bouman. Siem speelt in de spits in onze JO8-1. Zijn favoriete voetbalclub is Ajax en zijn favoriete voetballers zijn Frenkie de Jong. Op de training doet het liefst partijen en hij wil later graag DJ worden. Zijn favoriete voetballer in groen-wit is Ilias Zaimi en Siem voorspelt een 3-2 overwinning voor Achilles Veen.