Voorbeschouwing Achilles Veen – Rijsoord

Zaterdag 14 december staat voor Achilles Veen 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Gasten op de Hanen Weide zijn de manschappen van vv Rijsoord uit Ridderkerk.

Rijsoord is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Hoofdklasse door kampioen te worden in de Eerste klasse B. In het verleden speelde de club drie maal eerder in de hoofdklasse. Dit bleef steeds beperkt tot 1 seizoen. Van de laatste 6 ontmoetingen (waarvan 4 in de Eerste klasse C) wist Achilles Veen er 3 te winnen. Eenmaal trokken de Ridderkerkers aan het langste eind.

Op dit moment staat Rijsoord op de dertiende plaats in de Hoofdklasse A met een achterstand van 3 punten op nummer 12 Smitshoek en 1 puntje meer op nummer 11 Achilles Veen. Rijsoord zit momenteel in een goede flow. Er werd namelijk twee maal op rij gewonnen. Thuis tegen Smitshoek werd het 1-0 en een week eerder werd er met 2-1 gewonnen op bezoek bij Capelle.

Achilles Veen wist de thuisoverwinning tegen Zwaluwen geen goed vervolg te geven op bezoek bij Sportlust ’46. Na een 1-0 voorsprong werd het toch weggegeven en de thuisploeg wist met 3-1 te zegevieren nadat Achilles Veen opnieuw veel kansen onbenut liet. Dinsdag werd er thuis wel met 1-0 afgerekend met de amateurs van FC Eindhoven in de derde ronde van de districtsbeker. Laten we hopen dat Achilles Veen zaterdag tegen Rijsoord weer kan overtuigen en dat nu wel de trekker overgehaald wordt!

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van de jonge Niels Boel uit Vlissingen, die Achilles Veen eerder dit seizoen floot in de bekerwedstrijd tegen Roda Boys/Bommelerwaard. Hij wordt geassisteerd door Brian Lampers en Bram Witsiers.

Uiteraard is er ook weer een Pupil van de Week! Larissa Schreuders is de gelukkige. Larissa is 1 jaar en speelt in de JO11. Ze zit op CBS De Parel in Rijswijk, houdt van gym, rekenen, engels en tekenen en wil later graag dierenarts assistente worden. Haar hobby’s zijn voetballen, knutselen en buitenspelen en haar favoriete voetballer is uiteraard Lieke Martens! Veel plezier zaterdag!