Achilles Veen door in de beker na kleine overwinning

Dinsdagavond 10 december speelde Achilles Veen 1 in de derde ronde van de KNVB Districtsbeker thuis tegen de amateurs van FC Eindhoven, die uitkomen in de zondag eerste klasse.

John Karelse liet door zijn opstelling doorschemeren de beker uiterst serieus te nemen. Ten opzichte van afgelopen zaterdag was er in de basisopstelling slechts 1 wijziging. Ruben Alonso Taboada speelde in plaats van Diego Meerveld.

Op een winderig sportpark De Hanen Weide viel het echter niet mee om het publiek mooi en aantrekkelijk voetbal voor te schotelen. Achilles Veen had in de eerste helft de harde wind in de rug en in die omstandigheden lukte het in de 34e minuut toch om Sen Aerts met een dieptepass alleen voor de keeper te krijgen. Hij bracht Achilles Veen op een 1-0 voorsprong.

Ondanks nog behoorlijk wat kansen in de tweede helft voor Achilles Veen, maar ook nog wel een paar voor de bezoekers bleef het bij 1-0. Achilles Veen is hiermee de eerste ploeg die zich plaatst voor de vierde ronde van de Districtsbeker. In de vierde ronde (wordt gespeeld op zaterdag 18 januari) wacht een uitwedstrijd tegen Alem of VOAB.

Aanstaande zaterdag speelt Achilles Veen 1 een thuiswedstrijd tegen Rijsoord. Aanvang 14:30 uur. Na de wedstrijd wordt er in de kantine meteen begonnen met de traditionele Boutdraaimiddag!