Voorbeschouwing Achilles Veen – Rijnvogels

Zaterdag 26 oktober mag Achilles Veen 1 na een vrije zaterdag weer aantreden voor de competitie. Op de Hanen Weide is FC Rijnvogels uit Katwijk te gast.

Rijnvogels is een Katwijkse fusieclub die in 2004 is ontstaan. Na de oprichting werd 10 jaar lang in de eerste klasse gespeeld. In 2014 werd het kampioenschap behaald en sinds toen speelt Rijnvogels in de Hoofdklasse met tussendoor een uitstapje van één seizoen in de derde divisie. De afgelopen twee seizoenen werd de zesde plaats behaald in de Hoofdklasse A. Dit seizoen is voor Rijnvogels goed begonnen. De Katwijkers hebben twee punten meer dan Achilles Veen en staan op de derde plaats met vier punten achterstand op koploper Duno D.

Beide ploegen waren afgelopen weekend vrij. De week daarvoor wisten beide ploegen een 2-1 thuisoverwinning te boeken. Rijnvogels deed dat met hangen en wurgen tegen Capelle en ook Achilles Veen had het lastig tegen Jodan Boys, Maar met een man minder werd uiteindelijk toch verdiend de wedstrijd gewonnen.

Beide ploegen troffen elkaar vijf maal eerder waarvan de eerste keer een nacompetitiewedstrijd was. Van de 5 ontmoetingen wist Achilles Veen er drie te winnen, echter de twee verloren wedstrijden werden beiden in het afgelopen seizoen gespeeld. In Katwijk werd het 1-0 en in Veen kwam de thuisploeg met 9 man te staan door rode kaarten voor Thijs van den Berg en Maarten Boddaert en kwam de eindstand op 2-4.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Kieft. Hij wordt geassisteerd door Milan de Neef en Edwin Vlek.

Uiteraard is er ook weer een Pupil van de Week! De beurt is aan James van der Pol. James is 7 jaar en is keeper in de JO8-1. James zit in groep 3 van de Oranje Nassauschool en wil later graag Formule 1 coureur worden. Zijn hobby’s zijn dan ook voetbal en karten. Zijn favoriete speler bij Achilles Veen is natuurlijk keeper Jamil Kools, die helaas geblesseerd is. James voorspelt een 2-1 eindstand.