Achilles Veen 3 vermorzelt SSC’55 4

Veen 3 blijft ook in de 4e klasse in de winning mood. De op stoom zijnde groen-witte trein wist in de wedstrijd op een prima thuis grasmat tegen SSC’55 4 met redelijk gemak met 5 – 0 te winnen.

De eerste twee competitie wedstrijden hadden voor een mooi doelsaldo gezorgd voor Veen 3, tweemaal werd de ‘0’ gehouden en voorin werd er lustig op los gescoord.

Veen 3 begon met een op papier zeer sterke opstelling, er wordt alleen gespeeld op gras en niet op papier. Op de bank begonnen Gerben ‘Antiliaan’ Verheij, Aaziz ‘GLS’ Laatiyaoui, Badr ‘wederom verloofd’ Laatiyaoui, Gerwin ‘plakplaatje’ Sack en Jan ‘tarzan’ Honcoop.

Afwezigen waren Reinier ‘Op de weg terug’ Vos, Gerhard ‘stofkapke’ Boogaard, Harm ‘mini Ad’ van Ballegooijen, Henry ‘flitsmeister’ Schouten, Frank ‘ik bedank’ van Ballegooijen, Michael ‘Mikachu’ van der Velden en Marco ’50 euro’ Honcoop.

Op doel begon goud vanoud Nano ‘Bally’ van Ballegooijen, in de rust zou hij wisselen van plek met Jan Honcoop. Beide heren deden hun keepende taak met verve uitvoeren.

Veen 3 begon vrij redelijk aan de wedstrijd, men had rond de 70% balbezit en speelde grotendeels op de helft van de Sprang-Capellenaren. Er werd vrolijk gecombineerd en veel getikt. Echt gevaarlijk werd men nog niet.

Aan de andere kant probeerde SSC wat aanvallende impulsen op de mat te leggen maar verder dan wat plaagstootjes zou men heel de wedstrijd niet komen.

Na een half uurtje voetballen viel dan toch de verdiende 1 – 0 voor de grün-weissen. Een vrije trap vanaf de linkerkant van de beruchte 16 werd door Matthijs ‘Mabu’ Burghout slinks en sluw breed gelegd op zijn broeder Ruben ‘pablo’ Burghout. Laatstgenoemde pegelde het ronde lederen speelobject snoeihard in de verre kruising boven de een turf hoog zijnde keeper.

Niet lang daarna werd Ad ‘bomber’ van Ballegooijen aangespeeld met zijn rug naar de goal, hij draaide weg a la bombarda in zijn beste dagen en schoot de bal via de binnenkant van de paal in de touwen. Hierna speelde Veen 3 een gewonnen wedstrijd. Dit door de samenstelling van de ploeg. Een granieten verdediging, een geniaal middenveld en een dodelijke voorhoede. Daarnaast zat er ook nog eens veel kwaliteit op de bank.

Na rust een hoop gehussel bij Veen 3, alle wissels kwamen in het veld.

Ook hierna ging Veen 3 weer vrolijk verder met de galavoorstelling en SSC was aandachtig toeschouwer.

Na een splijtende pass van Peter van Helden op gelegenheidslinksbuiten Aaziz Laatiyaoui was het laatstgenoemde die met een strakke voorzet de geheel vrijstaande William ‘Peroni’ Vos wist te bereiden waarna het voor hem een koud kunstje was om de 3 – 0 in het doel te rammelen.

De 4 – 0 was uit een vrije trap van Peter, voorzet door William en afmaken door Nick ‘napalm’ Bouman.

Vlak voor tijd scoorde ook onze troetel Marokkaan Badr Laatiyaoui nog zijn goal op aangeven van broeder Aaziz die dus een prominente invallersrol had.

Einduitslag 5 – 0.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Roy Vos, Peter van Helden, Nick Bouman, Huibert van Helden; Ruben Burghout, Arjan Klop, William Vos; Matthijs Burghout, Ad van Ballegooijen en Gerrold Burghout.