Voorbeschouwing Achilles Veen – NWC

teamfoto 2020-2021

Aanstaande zaterdag begint voor Achilles Veen 1 officieel seizoen 2020/2021. Dankzij de goede prestaties in de districtsbeker in het afgebroken seizoen werd vorige maand bericht ontvangen van de KNVB dat ook dit jaar weer mag worden deelgenomen aan de TOTO KNVB beker.

Vorig seizoen was Achilles Veen ook geplaatst voor de voorronde van diezelfde beker en dit zorgde voor een aantal mooie wedstrijden op ons sportpark. In de eerste kwalificatieronde werd met gemak (6-0) afgerekend met derde divisionist Hercules. In de tweede voorronde werd het publiek een ware bekerkraker voorgeschoteld. Achilles Veen trok tegen HHC Hardenberg na een penaltyreeks van maar liefst 26 strafschoppen aan het langste eind. Daarna kwam in de eerste ronde Roda JC op bezoek in Veen. Op een vol sportpark speelde Achilles Veen een prima wedstrijd tegen de BVO uit Zuid-Limburg, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. De gasten wisten met een 2-0 overwinning de tweede ronde te bereiken.

Dit jaar begint het beker avontuur wederom met een thuiswedstrijd. De gasten komen uit het Brabantse Asten en heten NWC. NWC is een zondagclub die uitkomt in de tweede klasse en die zich dus ook wist te plaatsen voor deze voorronde via goede resultaten in de Districtsbeker van het afgelopen seizoen.

Achilles Veen kende een redelijk goede voorbereiding. Na verliespartijen tegen SteDoCo en Blauw/Geel ’38 werd er wel gewonnen van OJC Rosmalen, Halsteren en Gemert. Afgelopen zaterdag werd tweede divisionist Kozakken Boys op een 1-1 gelijkspel gehouden. De manschappen van John Karelse lijken dus klaar te zijn voor het echte werk.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Huizinga en begint pas om 18:00 uur! De entree is voor iedereen vanaf 14 jaar € 5,00 (ook voor leden). Er kunnen wederom maximaal 500 toeschouwers worden toegelaten dus zorg dat je op tijd aanwezig bent als je de wedstrijd niet wil missen! Vergeet daarnaast niet het Corona-protocol door te nemen en wanneer mogelijk het Corona registratieformulier ingevuld mee te brengen!