Voorbeschouwing Achilles Veen – Noordwijk

Aan Achilles Veen de eer om de eerste tegenstander te zijn van de regerend kampioen van de Hoofdklasse A. Aanstaande zaterdag (19 mei) komt namelijk vv Noordwijk op bezoek op De Hanen Weide.

Afgelopen zaterdag wist Noordwijk de titel binnen te halen door overtuigend de thuiswedstrijd tegen RVVH te winnen met 4-0. Met nog 2 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer 2 Ter Leede 7 punten. Niemand zal dus ontkennen dat de titel voor Noordwijk volledig terecht is.

Aan Achilles Veen dus de taak om zaterdag tegen de kampioen een resultaat neer te zetten om zo in ieder geval de ongeslagen status in thuiswedstrijden het volledige seizoen te handhaven. De Hanen Weide is namelijk de complete competitie al een onneembare vesting gebleken.

Ondanks dat eerder al werd gedacht dat de groen-witten wel uitgespeeld waren deze competitie zijn er nog steeds kansen op 2 periodetitels. De strijd om de derde periode gaat voorlopig tussen Hoek, SteDoCo, Achilles Veen en ’s-Gravenzande. Hoek heeft de beste papieren, maar krijgt op de laatste speeldag nog met Achilles te maken. Wellicht kan er ook nog aanspraak worden gemaakt op de eerste periode. Deze is gewonnen door Noordwijk en wordt doorgegeven aan de hoogste in de eindstand zonder periodetitel.

Er staat zaterdag dus nog genoeg op het spel om de groen-witten te komen aanmoedigen! Als het de mannen van Clemens Bastiaansen lukt om de laatste twee wedstrijden te winnen is de kans groot dat Achilles Veen voor de vierde achtereenvolgende keer mag deelnemen aan de play-offs om promotie naar de derde divisie.

De wedstrijd in Veen begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.L. van de Ketterij uit Goes.

Na de wedstrijd wordt er door ‘ut twidde’ een feestje georganiseerd in onze kantine met DJ Jan en een optreden van Feestduo Kaai Gezellig!

‘Ut Twidde’ speelt overigens om 12:00 uur de belangrijke uitwedstrijd tegen MZC ’11. Deze jongens zijn nog in een hevige strijd verwikkeld om zich te handhaven in de reserve Hoofdklasse. Veel succes mannen!