Voorbeschouwing Achilles Veen – Goes

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 27 mei staat voor Achilles Veen alweer de dertigste en laatste speelronde van de Vierde Divisie A op het programma. Voor deze gelegenheid komt v.v. Goes op bezoek in Veen. De heenwedstrijd in Zeeland werd met duidelijke cijfers (4-0) verloren. Tijd voor revanche dus!

Afgelopen zaterdag werd er na een memorabele overwinning op WNC (de 2-3 van matchwinner Tim van Broekhoven viel pas in de 95e minuut) met een zucht van opluchting toch wel een beetje feest gevierd. Achilles Veen 1 speelde zich met de overwinning officieel veilig voor lijfsbehoud en dat is gezien de resultaten eerder dit seizoen een prestatie van formaat. Aan het begin van dit kalenderjaar bezette Achilles Veen de 15e plaats die goed is voor directe degradatie naar de Eerste Klasse. De staf en selectie staken de koppen bij elkaar en kozen voor een andere tactiek. De groen-witte equipe van Dennis van der Steen veranderde in een vechtmachine die haast niet meer te passeren was. In een reeks van 12 wedstrijden werd alleen nog verloren van koploper Kloetinge. Van de overige 11 wedstrijden werden er 5 gewonnen en 6 gelijkgespeeld. Daarmee kwam Achilles Veen afgelopen zaterdag op de 10e plaats terecht met een dusdanige voorsprong op de gevaarlijke plaatsen dat er officieel sprake is van lijfsbehoud.

Staat er dan eigenlijk nog wel iets op het spel aanstaande zaterdag? Die vraag kan met een volmondig Ja beantwoord worden. Beide ploegen zijn namelijk nog in de race voor een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie! Goes zal in Veen moeten winnen en is dan afhankelijk van de resultaten van Capelle, Smitshoek en Kloetinge. De ploeg uit Goes kan nog tweede worden in de competitie. Dan moet de derde periode wel gepakt worden door kampioen Kloetinge. Als de Zeeuwen deze periodetitel niet pakken, is Goes kansloos.

Ook Achilles Veen is nog in de race, maar de groen-witten zijn ook afhankelijk van meerdere resultaten op de andere velden. Om te beginnen zal Achilles Veen zelf van Goes moeten winnen. Het is dan afhankelijk van de uitslagen van Niewenhoorn, ARC en Kloetinge. Nieuwenhoorn mag op bezoek bij Smitshoek niet winnen en ARC mag op bezoek bij Capelle niet winnen. Als Kloetinge thuis tegen WNC wel wint is er nog geen man overboord, maar dan moet Achilles Veen zelf wel met een beter doelsaldo van Goes zien te winnen.

Het is een behoorlijke puzzel, maar dat maakt het voor aanstaande zaterdag alleen maar extra mooi en spannend. De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Joël ter Velde. Hij wordt daarbij geassisteerd door S. Degirmenci en J.A. Wammes.

Uiteraard is er ook weer een Pupil van de Week. De eer is deze keer aan Niek Vroege uit de JO9-1. Niek speelt in de verdediging en soms als Keeper. Hij voorspelt voor zaterdag een 2-1 overwinning.

Na de wedstrijd kan het feestgedruis weer losbarsten. Achilles Veen 2 organiseert namelijk een feestje. Na de wedstrijd starten we snel met De Vrienden van Veen Live in samenwerking met DJ Dennis de Wild en Johnny Gold! Entree is gratis en voor 18+