Achilles Veen wint knotsgek duel in Waardenburg

AchillesWNC

Zaterdag 20 mei speelde Achilles Veen 1 de uitwedstrijd bij streekgenoot WNC in Waardenburg. Achilles Veen zou bij winst veilig zijn en WNC had een zege hard nodig om misschien ook nog de nacompetitie te ontlopen. Na een knotsgek duel trok Achilles Veen aan het langste eind: 2-3

Er was veel publiek uit Veen achter de groen-witte equipe aan gereisd, maar die werden in de eerste helft niet bepaald getrakteerd op een voetbalshow. Het lukte Achilles Veen geen moment om de bal in de ploeg te houden en alle duels om de ‘tweede bal’ werden verloren of niet eens aangegaan. Wat WNC liet zien was overigens ook niet bepaald hoogstaand, maar de Waardenburgers straalden wel uit dat er gewonnen moest worden om degradatie en/of nacompetitie te ontlopen. Tot grote kansen kwam WNC echter niet in de openingsfase. Ook Achilles Veen kwam niet verder dan wat speldenprikjes Jens Verschuren en Justin Beemsterboer.

In de 20e minuut komt de thuisploeg er wel gevaarlijk doorheen en gelukkig voor Achilles Veen staat Melle Mandemakers op de juiste plek om de bal van de lijn te halen. Ook in de 28e minuut een grote kans voor WNC, maar de voorzet wordt net naast getikt.

Al in de 39e minuut grijpt Dennis van der Steen in met een wissel. Hij brengt Niek Wilborts voor Jens Verschuren om het middenveld wat meer in handen te krijgen. Dit levert echter niet direct het gewenste resultaat op, want in de 43e minuut komt WNC wel op een 1-0 voorsprong. Een hoekschop wordt op doel gekopt en valt via Daan Wensink achter Jorn Wagener in de goal.

Ook in het begin van de tweede helft is het vooral WNC dat aanzet. In de 54e minuut gaat een kans voor de thuisploeg via de vingertoppen van Jorn Wagener in het zijnet, maar uit de hoekschop die volgt komt WNC zelfs op een 2-0 voorsprong. Een gigantische domper voor Achilles Veen, maar een paar minuten later is het plotseling raak aan de andere kant. Jari Koenraat gooit een vrije trap voor de goal en Niek Wilborts kopt de bal met zijn achterhoofd over keeper Jamil Kools in de verre hoek. 2-1 in de 57e minuut.

Vlak na de goal krijgt WNC nog een behoorlijke kans, maar het schot gaat ruim over. Mats van Huijgevoort is dan al in het veld gekomen voor Bas van Stokkom en even later komen ook Glenn Kools en Willem Timmermans in het veld voor Jeroen Sterrenburg en Nikki Baggerman. Vlak daarvoor was Tim van Broekhoven al dichtbij de gelijkmaker. Een gevaarlijke voorzet valt bijna binnen bij de tweede paal maar Jamil Kools zit er net aan met zijn vingertoppen.

In de 75e minuut is Jari Koenraat dichtbij de gelijkmaker. Jamil Kools duikt richting een hoek, maar het schot waar hij op reageert wordt van richting veranderd. Jari Koenraat probeert binnen te koppen terwijl hij over Kools heen springt, maar kopt over.

Met nog zo’n 10 minuten te spelen gaat Achilles Veen steeds meer druk zetten. WNC kan alleen nog maar tegenhouden, maar de schoten van Justin Beemsterboer, Jari Koenraat en Glenn Kools missen de scherpte om het de keeper echt lastig te maken.

In de 84e minuut is het dan wel raak. Het is opnieuw invaller Niek Wilborts die doel treft. Heel gericht kopt hij een voorzet van Fabian Korporaal over de keeper in de verre hoek. Een flinke ontlading volgt, maar Achilles Veen ruikt bloed en wil door.

In de 90e minuut zit keeper Kools weer goed bij een gevaarlijke voorzet van Niek Wilborts en in de 92e minuut probeert Glenn Kools het nog een keer van afstand, maar raakt de buitenkant van de paal. Ook WNC gaat alles of niets spelen en de keeper gaat zelfs in de 88e minuut al mee naar voren bij een hoekschop.

Het is echter Achilles Veen dat aan het langste eind gaat trekken. In de 95e minuut wordt Jari Koenraat diep gestuurd en ontsnapt aan de buitenspelval. Hij trekt door naar de achterlijn en legt keurig terug op de inlopende Tim van Broekhoven die de bal beheerst in de hoek schuift. 2-3! Kort na het doelpunt en het uitbundig juichen wordt er gefloten voor het einde van de wedstrijd. Achilles Veen heeft zich officieel veilig gespeeld. Een knappe prestatie nadat vlak na de winter nog de 15e plaats werd bezet.

Jorn Wagener, Daan Wensink, Bas van Stokkom (60’ Mats van Huijgevoort), Melle Mandemakers (46’ Ozan Cimen), Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal, Jeroen Sterrenburg (72’ Glenn Kools), Jens Verschuren (39’ Niek Wilborts), Nikki Baggerman (72’ Willem Timmermans), Justin Beemsterboer, Jari Koenraat

Koploper Kloetinge verloor met 4-1 op bezoek bij ARC, maar mocht ondanks nederlaag toch de kampioensvlag hijsen. Directe concurrent Capelle verzaakte namelijk te profiteren en verloor op bezoek bij sv Poortugaal met 3-1. Jodan Boys verloor met 4-2 van Goes, maar heeft nog een kleine kans op het bereiken van de nacompetitie. De Gouwenaren zullen thuis met Zwaluwen af moeten rekenen en Spijkenisse zal dan thuis tegen ODIN 59 punten moeten verspelen.
Overige uitslagen: Nieuwenhoorn – Spijkenisse 1-0, Zwaluwen – Smitshoek 1-1 en ODIN 59 – FC ’s-Gravenzande 5-3. ASV De Dijk – SC Feyenoord werd afgelast, omdat de spelersbus van Feyenoord in Amsterdam werd opgewacht door een stel onverlaten.

Zaterdag 27 mei speelt Achilles Veen de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen GOES. Wie dacht dat deze wedstrijd nergens meer om zou gaan heeft het mis. Achilles Veen heeft namelijk nog steeds een kans om de derde periode binnen te halen. De groen-witten zullen dan wel zelf moeten winnen van nummer 4 Goes en is afhankelijke van de resultaten van Nieuwenhoorn, ARC en Kloetinge, maar je weet nooit! De wedstrijd begint op de Hanen Weide uiteraard om 14:30 uur. Na de wedstrijd zal er ook afscheid genomen worden van vertrekkende en stoppende spelers.