Voorbeschouwing Achilles Veen – EVV Echt

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 4 mei wordt na een voetbalvrij weekend de competitie in de Vierde Divisie C weer hervat. Achilles Veen doet dat met een thuiswedstrijd tegen EVV Echt.

De Limburgers staan op een keurige vijfde plaats, met 7 punten minder dan nummer 2 Achilles Veen, en doen in de derde periode ook aardig mee. Daar staan ze ook op de vijfde plaats met 12 punten uit 6 wedstrijden. Koploper in de periode is SV Venray. Zij staan op 15 punten. Achilles Veen volgt op de tweede plaats met 1 punt minder.

De heenwedstrijd tegen EVV Echt eindigde voor Achilles Veen in een 1-2 overwinning door doelpunten van Jochem Scheij en de inmiddels vertrokken Ray Versluis. De laatste competitiewedstrijd werd door Achilles Veen op bezoek bij Unitas ’30 ook met 1-2 winnend afgesloten. Daarvoor liep Achilles Veen tweemaal averij op. Op bezoek bij Nuenen en thuis tegen Nemelaer kwamen de groenwitten niet verder dan een gelijkspel. De laatste keer dat Achilles Veen verloor dateert alweer van 17 februari toen de ploeg van Dennis van der Steen thuis tegen Halsteren onderuit ging. Dat was ook de enige verliespartij van 2024 tot nu toe.

EVV Echt wist de laatste vier wedstrijden winnend af te sluiten. De laatste overwinning was thuis tegen Halsteren (1-0). De laatste verliespartij was thuis tegen koploper Goes. De Limburgers gingen kansloos met 0-5 onderuit.

Genoeg belangen dus aanstaande zaterdag! Achilles Veen heeft de punten nodig om niet verder achterop te raken op Goes en ook SV Venray (koploper in de derde periode) niet uit het oog te verliezen. Saillant detail is dat Goes en SV Venray aanstaande zondag de degens gaan kruisen. Minimaal één van beide teams gaat dus punten verspelen. Maar als Achilles Veen hiervan wil profiteren zal er wel zaterdag gewonnen moeten worden van EVV Echt! De ploeg uit Echt zal zich echter zomaar niet gewonnen geven, want bij een overwinning kunnen ze zomaar nog meedoen in de strijd om de derde periode.

De thuiswedstrijd begint zaterdag uiteraard weer om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jessey van Pinxteren. Hij wordt daarbij geassisteerd door Peter Heuts en Jos Klerks.
Er is natuurlijk ook weer een Pupil van de Week aanwezig. De beurt is aan Sil Vos. Sil is 8 jaar en speelt als verdediger in de JO9-1. Hij voorspelt een 3-2 overwinning voor Achilles Veen!