Achilles Veen boekt eenvoudige overwinning op EVV Echt

Teamfoto-2023-2024

Achilles Veen 1 kon afgelopen weekend goede zaken doen met het oog op het programma van zondag, maar daarvoor moest het thuis natuurlijk wel winnen van nummer 5 op de ranglijst EVV Echt. Dat gebeurde op gedisciplineerde wijze en de Limburgers werden met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Trainer Dennis van der Steen moest wat sleutelen aan zijn opstelling. Kevin Vermeulen was namelijk geschorst en Daan Wensink en Jochem Scheij waren niet wedstrijdfit. Laatstgenoemde werd voorafgaand aan de wedstrijd nog wel getest, maar met het oog op de bekerfinale van aanstaande donderdag werd geen risico genomen. Dit betekende een basisplaats voor Jasper de Wit.

Achilles Veen had vanaf het eerste fluitsignaal het meeste balbezit en EVV liet zich inzakken en loerde op een counter. In de 12e minuut was de eerste kans voor Pim Goossens, maar hij leek niet te beseffen dat hij had kunnen afdrukken en legde de bal breed, maar deze kon worden onderschept. Uit de hoekschop die volgde kon Stephen Warmolts richting doel koppen, maar deze ging in de handen van de doelman.

In de 17e minuut was het wel raak. Thomas de Man kon door een slippertje in de Limburgse defensie de bal onderscheppen en koelbloedig afronden. 1-0!

Het spelbeeld veranderde ook na de openingstreffer niet. Achilles Veen had de bal en probeerde door het blok van EVV heen te voetballen. Dit lukte in de 37e minuut opnieuw succesvol. Een voorzet van Luca den  Heijer belandde bij de vrij staande Thomas de Man en de vleugelflitser (die zich deze wedstrijd uitstekend liet gelden) faalde opnieuw niet en bracht de stand op 2-0!

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort. Achilles Veen had een tandje terug geschakeld en EVV was niet bij machte daarvan te profiteren. In de 69e minuut nog een kans voor de ingevallen Willem Timmermans na prachtig voorbereidend werk van Thomas de Man, maar Timmermans zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door een verdediger.

In de slotfase komt spits Pim Goossens nog een paar keer in kansrijke positie voor de goal, maar met zijn hoofd lukte het twee maal niet om de bal tegen het net te werken. In de 90e minuut is het alsnog raak voor de pits. Nikki Baggerman kopt een voorzet richting de goal, maar het is Pim Goossens die de bal het laatste zetje geeft. Deze 3-0 betekende ook de eindstand.

Opstelling Achilles Veen
Jan Schimmel, Luca den Heijer, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie (75’ Tim van Broekhoven), Fabian Korporaal, Nikki Baggerman, Glenn Kools, Jasper de Wit (60’ Willem Timmermans), Pim Goossens, Thomas de Man

De concurrentie
Achilles Veen deed dit weekend goede zaken op de ranglijst. Koploper Goes wist weliswaar met 3-0 te winnen van Venray en dus een stevige koppositie te behouden, maar deze overwinning betekende wel dat Achilles Veen Venray passeerde in de strijd om de derde periode. Daarin is Achilles Veen nu alleen koploper. Daarnaast werd ook de tweede plaats op de ranglijst verstevigd doordat Dongen thuis met 0-1 onderuit ging tegen Nuenen.
Overige uitslagen: Juliana ’31 – UDI ’19 1-2, Orion – Kruisland 1-3, Best Vooruit – Nemelaer 2-2, Halsteren – Wittenhorst 5-2 en HVCH – Unitas ’30 1-3.

Volgende week
Zaterdag 11 mei staat er voor Achilles Veen wederom een thuiswedstrijd op het programma. Hekkensluiter HVCH is dan te gast op de Hanen Weide. Aftrap om 14:30 uur. Maar eerst moet Achilles Veen aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) nog aantreden in de bekerfinale tegen Goes. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van Trinitas in Oisterwijk en begint om 17:00 uur!

Topscorers Competitie Aantal
Pim Goossens 11
Thomas de Man 10
Jochem Scheij 8
Jens Verschuren 5
Melle Mandemakers 5
Kevin Vermeulen 4
Glenn Kools 3
Ray Versluis 3
Nikki Baggerman 3
Daan Wensink 2
Stephen Warmolts 1
Robin Damen 1
Fabian Korporaal 1
Jari Koenraat 1