Voorbeschouwing Achilles Veen – DTS ’35 Ede

Teamfoto zonder tekst

Dinsdag 21 september mag Achilles Veen weer aantreden in de voorronde van de TOTO KNVB beker. Vorig jaar plaatsten de ‘groen-witten’ zich voor de eerste ronde van de KNVB beker door in de voorrondes NWC uit Asten en Gemert te verslaan. Helaas werd Achilles Veen door de KNVB uit de beker gehaald doordat Corona het amateurvoetbal in zijn greep kreeg. Gelukkig wel met de belofte dat er in het nieuwe seizoen nieuwe kansen zouden komen. Zodoende speelt Achilles Veen dinsdag een wedstrijd in de tweede en laatste voorronde tegen eersteklasser DTS ’35 uit Ede.

DTS ’35 Ede komt uiteraard uit Ede en is over het algemeen een stabiele eersteklasser. Ze hebben in het verleden drie kaar aan de hoofdklasse mogen proeven, maar dit bleef steeds bij één seizoen. Ook DTS ’35 bereikte vorig seizoen de eerste ronde. In de eerste kwalificatieronde werd met 4-0 gewonnen van Best Vooruit en in de tweede kwalificatieronde werd knap na verlenging met 3-1 gewonnen van Unitas. Achilles Veen zou het in de eerste ronde gaan opnemen tegen Barendrecht en DTS zou tegen Quick Boys gaan aantreden. Beide wedstrijden werden helaas niet meer gespeeld.

Dan over naar dit seizoen. Achilles Veen kende een stroef begin van de competitie, maar lijkt nu tot op het juiste spoor te zitten. Vorige week werd op de Hanen Weide Spijkenisse bij vlagen van het kastje naar de muur gestuurd, maar toen wist Achilles zich nog niet te belonen met doelpunten. Met de 0-0 eindstand werd wel het eerste punt gehaald. Afgelopen zaterdag was er tegen Achilles ’29 eenzelfde wedstrijdbeeld, maar nu werd het net wel gevonden. De eindstand werd maar liefst op 1-6 bepaald. Ook de eerste overwinning van het seizoen is dus een feit.

Voor tegenstander DTS ’35 moet dit seizoen de competitie nog beginnen. Wel werd er al drie maal gespeeld in de poulefase van de districtsbeker met wisselende resultaten. Er werd begonnen met een gelijkspel tegen een tweedeklasser. Een overwinning op een tweedeklasser en afgelopen zaterdag werd met 2-1 verloren van tweedeklasser Spero.

Achilles Veen zal als favoriet aan de wedstrijd moeten beginnen, maar zal moeten waken voor gemakzucht. Zoals we allemaal weten kwamen er eerder ook al ploegen als favoriet naar Veen waarna Achilles aan het langste eind wist te trekken. In bekerwedstrijd kan het altijd alle kanten op.

De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Florian Lodeweegs. De Entree tot het sportpark bedraagt € 5,00 voor zowel leden als niet leden. De toegang is gratis voor kinderen tot 14 jaar.