Achilles Veen boekt ruime overwinning op Achilles ‘29

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 18 september speelde Achilles Veen de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen op bezoek bij Achilles ’29 in Groesbeek. Beide ploegen waren nog zonder overwinning. Voor de thuisploeg bleef dit zo. Achilles Veen boekte namelijk een eenvoudige 1-6 overwinning.

Doordat Vincent van Hoof niet kon spelen werd er door trainer John Karelse achterin weer wat geschoven. Rico Geeroms mocht plaatsnemen in het centrum van de verdediging en Mats van Huijgevoort verschoof naar de linker kant.

De wedstrijd in Groesbeek begon wat mat, maar wel met veel balbezit voor Achilles Veen. In de 12e minuut leidde dit tot de eerste Veense kans, maar Jay-Jay Meierdres miste nog de scherpte. Na 18 minuten spelen volgde de eerste echt gevaarlijke aanval, maar Glenn Kools kon niet lekker uithalen doordat hij in de ‘zestien’ werd vastgepakt. De scheidsrechter blies op zijn fluit en wees resoluut naar de stip. De strafschop werd feilloos binnen geschoten door Thomas Schilders.

Achilles Veen bleef jagen naar een grotere voorsprong en kreeg die ook vooral door de dadendrang van aanvoerder Maarten Boddaert. Na ruim een half uur spelen onderschept Maarten Boddaert de bal na een slechte trap van de Groesbeekse doelman en kan hij de bal na een korte dribbel afwerken in het nagenoeg verlaten doel. Nog geen zes minuten later is het weer raak wanneer Boddaert van afstand uithaalt en zijn schot net van richting wordt veranderd. De keeper is kansloos om de 0-3 te voorkomen.

Vlak voor rust probeert Thomas Schilders nog een voorzet van Jay-Jay Meierdres met de hak binnen te werken, maar dit kan net voorkomen worden door de keeper die de inzet van Schilders over tikt.

In de tweede helft geeft Achilles Veen meteen weer vol gas en al in de eerste minuut krijgt Niek Wilborts een vrije kopkans van Mats van Huijgevoort, maar hij kopt net naast. In de 54e minuut vergroot Achilles Veen de voorsprong via Jay-Jay Meierdres die de voorzet van Thomas Schilders keurig en hard afwerkt.

Na 65 minuten spelen doet Achilles ’29 wat terug. Niek Wilborts legt een tegenstander net buiten de ‘zestien’ neer (hij krijgt hier geel voor) en de thuisploeg schiet de vrije trap prachtig binnen: 1-4.

De 1-4 verandert echter niets aan het wedstrijd beeld. Achilles Veen gaat misschien nog wel meer op jacht naar doelpunten en creëert nog volop kansen. Een goede schietkans van Teun Sebregts gaat ruim over. Gino Dix stuit op de keeper. Een goede voorzet van Melle Mandemakers wordt net gemist door Rémon Koenen, maar in de 79e minuut is het toch weer raak. Het is Gino Dix die de hoekschop van Mats van Huijgevoort binnen kopt. De bal leek te worden gekeerd door de doelman, waarna Wouter Verstraaten binnen kopt, maar beeldmateriaal wijst uit dat de bal al over de lijn was geweest na de kopbal van Gino Dix.

Een minuut later wordt de eindstand op het scorebord gezet. Teun Sebregts ziet zijn voorzet gekeerd worden, maar de bal belandt bij Rémon Koenen voor de voeten en hij werkt de 1-6 tegen de touwen.

Jordy Zielschot, Zain Moghal (46’ Melle Mandemakers), Wouter Verstraaten, Rico Geeroms, Mats van Huijgevoort, Niek Wilborts, Maarten Boddaert (62’ Teun Sebregts), Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres (70’ Sen Aerts), Thomas Schilders (62’ Gino Dix), Thomas de Man (62’ Remon Koenen)

Rijnvogels gaat als een speer en staat met 12 uit 4 en een doelsaldo van +13 ‘stijf bovenaan’. Zaterdag werd Spijkenisse op eigen bodem afgedroogd met 0-6!
Overige uitslagen: DHSC – Zwaluwen 2-4, Capelle – SC Feyenoord 3-2, Rijsoord – Jodan Boys 0-1, Scherpenzeel – FC ’s-Gravenzande 4-3, Smitshoek – DUNO 3-0 en ARC – sv Poortugaal 1-2.

Achilles Veen mag eerst aanstaande dinsdag ‘aan de bak’. Dan staat de thuiswedstrijd tegen DTS ’35 Ede op het programma. De winnaar van deze tweedstrijd gaat de koker in voor de eerste ronde van TOTO KNVB beker. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
Zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstijd. Dan speelt Achilles Veen voor de competitie de thuiswedstrijd tegen Scherpenzeel. Dan zal er zoals gebruikelijk om 14:30 uur afgetrapt worden.