Voorbeschouwing Achilles Veen – DHSC

Zaterdag 29 februari komt Achilles Veen 1 weer in actie na een korte Carnavals-break. Donderdag 20 februari werd door Achilles Veen 1 nog wel een oefenwedstrijd gespeeld. Thuis tegen Kozakken Boys bleef de ploeg van John Karels knap op de been en kwam zelfs op een 1-0 voorsprong. Bij die stand moest de wedstrijd helaas na een uur spelen gestaakt worden.

Afgelopen zaterdag zijn alleen de inhaalwedstrijden Achilles ’29 – SC Feyenoord (1-6) en DUNO – Capelle (1-1) gespeeld. Aanstaande zaterdag staat er weer een volledig competitieprogramma op de rol met daarin een thuiswedstrijd voor Achilles Veen 1 tegen koploper DHSC uit Utrecht.

Bij de koploper lijkt momenteel een beetje zand in de motor te zitten. Uit bij Achilles ’29 werd ‘slechts’ met 2-3 gewonnen, thuis tegen SC Feyenoord (nummer 2 op de ranglijst) werd het 2-2 en 15 februari werd thuis zelfs met 1-2 verloren van Rijnvogels. De clubleiding besloot daarop per direct afscheid te nemen van hoofdtrainer John Vink. Voorlopig worden de honneurs op de bank waargenomen door Jeffrey Sneijder, maar DHSC is nog op zoek naar een trainer met de juiste papieren die het seizoen kan afmaken. Voor het nieuwe seizoen is in een eerder stadium Gert Kruys al aangetrokken als hoofdtrainer.

Uit bij DHSC beleefde Achilles Veen in oktober een lastige wedstrijd. De Veense defensie had het moeilijk tegen de snelle Utrechtse aanvallers en aanvallend werd de geblesseerde Sen Aerts gemist. Al vroeg in de wedstrijd werd ook nog eens Rémon Koenen geblesseerd gewisseld. Achilles maakte nooit aanspraak op meer dan een nederlaag. De eindstand kwam op 2-1.

Laten we hopen dat Achilles Veen 1 aanstaande zaterdag met een fittere voorhoede beter voor de dag kan komen dan in Utrecht. Om enigszins aansluiting te houden met de bovenste plaatsen is een overwinning een must voor de groen-witten. Voor de gasten uit Utrecht zal ook alleen een overwinning tellen, want bij een verlies kan de koppositie zomaar worden overgegeven aan SC Feyenoord. De Rotterdammers hebben echter ook geen makkelijk potje op het programma staan met de uitwedstrijd tegen Sportlust ’46.

De wedstrijd in Veen begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Matthijs Jobse uit het Zeeuwse Sint Laurens. Hij wordt geassisteerd door Rik ter Hoeve en Thomas Verboven.

Uiteraard is er ook weer een Pupil van de Week. Het is de beurt aan de 8-jarige Sem Bouman. Sem speelt in de JO8-1 en zit op de Oranje Nassauschool in groep 4. Zijn favoriete voetballer van Achilles Veen is Sem van der Pijl. Sem voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!