Achilles Veen verslaat koploper DHSC

Op schrikkeldag mocht Achilles Veen 1 aantreden in een thuiswedstrijd tegen koploper DHSC. In Utrecht werd de heenwedstrijd nog met 2-1 vrij kansloos verloren, maar op De Hanen Weide maakten de Utrechtse gasten nergens aanspraak op. Achilles Veen wist uiteindelijk met een magere 1-0 wel terecht drie punten te pakken.

Vincent van Hoof ontbrak en dit zorgde ervoor dat Maarten Boddaert weer plaats nam in de defensie. Theo Martens startte daardoor weer in de basis en Rémon Koenen mocht weer vanaf het middenveld komen.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd was het even code rood op De Hanen Weide. Het begon flink te regenen en te waaien en er werd besloten de wedstrijd een kwartiertje uit te stellen. Het noodweer was echter snel geweken en uiteindelijk werd er iets na half drie toch aan de wedstrijd begonnen. De harde wind die nog wel over het veld waaide zorgde er echter voor dat het voetbal deze middag niet oogstrelend zou worden.

In tegenstelling tot de wedstrijd in Utrecht was het nu wel Achilles Veen dat direct vanaf het begin de aanval zocht. Dit levert al in de 8e minuut een dot van een kans op voor spits Sen Aerts. De scherpe voorzet van Diego Meerveld wordt echter volledig gemist.

Vijf minuten later is Achilles Veen weer dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap net buiten de ‘zestien’ wordt door Teun Sebregts een klein stukje breed gelegd en Rémon Koenen werkt de bal met een vlammend schot tegen de buitenkant van de paal. Meteen uit de tegenstoot wordt DHSC voor het eerst gevaarlijk. Jorn Wagener komt echter goed zijn doel uit en weet de bal voor de doorgebroken speler weg te tikken.

In de 20e minuut weer een kans voor de thuisploeg om de score te openen. Nu is het Rico Geeroms die met een goede voorzet een grote kans biedt aan Sen Aerts. De spits schiet de bal echter recht op de Utrechtse keeper.

In het laatste kwartier van de eerste helft komt DHSC toch een beetje in het spel, maar echt grote kansen levert dat niet op. Wel een gele kaart voor Rico Geeroms die een keer iets te hard moest optreden.

Na de rust blijft Rico Geeroms in de kleedkamer achter. Hij wordt vervangen door Toby Tan.

Al snel in de tweede helft is er weer een goede schietkans voor Achilles Veen, maar het schot van Teun Sebregts mist kracht en richting. In de 58e minuut is er ook weer een schietkansje voor DHSC, maar het blijkt een eenvoudige prooi voor Jorn Wagener.

In de 64e minuut is het eindelijk Achilles Veen dat de score weet te openen. Thomas de Man bedient Rémon Koenen bij de tweede paal en de topscorer weet knap met zijn 18e goal van het seizoen de 1-0 op het scorebord te zetten.

Waar je richting het einde van de wedstrijd een slotoffensief zou verwachten van de gasten uit Utrecht was het juist Achilles Veen dat nog de beste kansen kreeg om de score verder uit te breiden. Vooral Rémon Koenen kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid toen hij alleen door kon op de keeper. Hij speelde keeper goed uit, maar schoot vervolgens de bal in het zijnet aan de verkeerde kant van de paal. Hij had de bal ook nog af kunnen leggen op de goed meegelopen Niek Wilborts.

Uiteindelijk komt de Veense voorsprong niet meer in gevaar en Achilles Veen weet met een terechte 1-0 overwinning de spanning bovenin de competitie behoorlijk terug te brengen.

KLIK HIER om een samenvatting van de wedstrijd te bekijken, gemaakt door soccerreporter

KLIK HIER voor de interviews

Sportlust ’46 won overtuigend met 3-0 van SC Feyenoord en maakte een sprong van de derde plaats naar de koppositie. Achilles Veen kwam ook dichterbij AZSV, dat thuis met 1-2 verloor van Jodan Boys.
Overige uitslagen: Smitshoek – ARC 2-0, Spijkenisse – Rijsoord 2-1, Rijnvogels – FC ’s-Gravenzande 3-2, Capelle – Achilles ’29 3-0 en DUNO D – Zwaluwen werd afgelast.

Jorn Wagener, Rico Geeroms (46’ Toby Tan), Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts, Rémon Koenen, Theo Martens, Thomas de Man, Sen Aerts (77’ Niek Wilborts), Diego Meerveld

Komende dinsdag staat voor Achilles Veen 1 eerst de 1/8 finale van de KNVB Districtsbeker op het programma. Om 20:00 uur wordt er in Nieuwendijk afgetrapt tegen het plaatselijke vv Altena.
Zaterdag 7 maart speelt Achilles Veen opnieuw een thuiswedstrijd in de competitie. Op De Hanen Weide is dan Smitshoek uit Barendrecht te gast.