Voorbeschouwing Achilles Veen – ARC

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 9 april wordt er gestart met de derde periode van de Hoofdklasse A. Achilles Veen mag die beginnen met een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de tweede periode. ARC wist namelijk afgelopen zaterdag met 1-0 te winnen in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen. Dat was ruim voldoende voor het binnenhalen van de periode. De Alphenaren eindigden met 24 punten bovenaan. Gevolgd door Capelle, sv Poortugaal en Achilles Veen. Allen op 20 punten uit 10 wedstrijden.

Achilles Veen wist afgelopen zaterdag, evenals de vijf wedstrijden daarvoor, ook weer te winnen. Op bezoek bij Smitshoek, toch vaak een lastige tegenstander voor de ‘groen-witten’, werd verdiend gewonnen. Thomas Schilders wist zichzelf tijdens een invalbeurt van ruim 10 minuten tot man van de wedstrijd te kronen. Hij nam de 1-2 en de 1-3 voor zijn rekening en werd daarmee matchwinner.

Twee ploegen dus die met vertrouwen aan de aftrap van de ontmoeting in Veen zullen staan. De wedstrijd in Alphen a/d Rijn werd in september met 1-0 gewonnen door de thuisploeg. In 2020 werd er op De Hanen Weide een 0-0 genoteerd en in 2019 wist Achilles op bezoek in Alphen a/d Rijn met 2-3 te winnen. Op de totale ranglijst bivakkeert ARC op de tweede plaats met een achterstand van 4 punten op nummer 1 Capelle. Achilles Veen is inmiddels van de dertiende plaats opgeklommen naar een gedeelde zevende plaats. De achterstand op nummer 2 ARC bedraagt 9 punten.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Niels Boel die daarbij wordt geassisteerd door Maik Schrama en Alperen Yilmaz. Pupil van de Week is Joël van Dis. Joël speelt in de JO10-2 en hij vindt Memphis Depay de beste speler ter wereld. Joël verwacht vier doelpunten te gaan zien, want hij voorspelt een 2-2 eindstand.