Ook Smitshoek slachtoffer van Veense dadendrang

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 2 april speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen nummer vier Smitshoek. Onder leiding van invaller en matchwinner Thomas Schilders werd er in Barendrecht verdiend met 1-3 gewonnen. De zesde overwinning op rij alweer!

John Karelse moest voor het eerst in weken wat aanpassingen doen aan zijn basiself. Zain Moghal speelde in plaats van Rico Geeroms. Daan Wensink in plaats van Mats van Huijgevoort en Thomas de Man maakte zijn rentree in de basis ten faveure van Rémon Koenen.

In een weinig spectaculaire eerste helft is het hoofdzakelijk Achilles Veen dat de bal heeft, maar het is na 20 minuten spelen wel Smitshoek dat voor het eerst echt gevaarlijk wordt. Jordy Zielschot is echter weer bijzonder sterk in een 1 op 1 situatie en houdt knap zijn doel schoon. In de 26e minuut is het plotseling raak voor Achilles Veen. Zain Moghal haalt hard uit vanaf een meter of 25. Zijn schot lijkt over te gaan, maar wordt door de wind gevangen en valt zo de goal in. In het vervolg van de eerste helft zijn er nog twee kansjes voor Thomas de Man, maar hij weet het net niet te vinden.

De tweede helft ging voor een stuk meer spektakel zorgen. In de eerste minuut na de rust zeilt er al een hoekschop van Nikki Baggerman gevaarlijk voor het doel langs, maar niemand loopt er tegenaan om af te werken. In de 50e minuut is er aan de andere kant gevaar uit een hoekschop. In eerste instantie wordt dit nog gekeerd door Jordy Zielschot, maar de rebound is hem te machtig. 1-1! Smitshoek zet vanaf de gelijkmaker nog even aan op jacht naar meer, maar tot echte kansen komen de Barendrechters niet.

Het laatste half uur is het voor Smitshoek dan ook vooral tegenhouden. Achilles Veen neemt het initiatief over en voert de druk naar voren op. Thomas de Man laat nog een tweetal kansen onbenut en ook Thijs van den Berg schiet op de vuisten van de doelman. Niek Wilborts krijgt hem er ook niet in en Sen Aerts kopt een hoekschop van Nikki Baggerman tegen de lat.

Ruim 10 minuten voor tijd is het Thomas Schilders die in het veld komt voor Sen Aerts en hij zal de ploeg op sleeptouw nemen naar een overwinning. In de 86e minuut is het raak, wanneer Thomas de Man een hoekschop tegen uitverdedigt. De bal komt bij de doelman van Smitshoek terecht die ver uit zijn doel is. Hij probeert een ploeggenoot aan te spelen, maar levert in bij Thomas Schilders die bijna van eigen helft de bal het doel in mikt. 1-2!

Twee minuten later is nog een keer raak voor de spits. Na een mooie actie van Jay-Jay Meierdres zet hij Thomas Schilders vrij voor de keeper. De spits kan redelijk eenvoudig binnen prikken voor de 1-3! Dan is de wedstrijd wel beslist en na precies 90 minuten spelen is de wedstrijd afgelopen. Achilles Veen boekt een verdiende 3-1 overwinning op nummer vier Smitshoek.

Jordy Zielschot, Zain Moghal (65’ Vincent van Hoof), Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Daan Wensink, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (79’ Thomas Schilders), Thomas de Man

Achilles Veen is door de overwinning FC ’s-Gravenzande gepasseerd op de ranglijst en staat nu op de achtste plaats met evenveel punten als nummer 7 Zwaluwen. ’s-Gravenzande verloor met 2-1 op bezoek bij koploper Capelle. ARC pakte met een 1-0 overwinning op Zwaluwen de tweede periode.
Overige uitslagen: Scherpenzeel – sv Poortugaal 0-1, Spijkenisse – DHSC 3-2 en Rijsoord – SC Feyenoord 0-1. Achilles ’29 – DUNO D werd afgelast.

Zaterdag 9 april speelt Achilles Veen thuis tegen de nummer twee en winnaar van de tweede periode. ARC komt namelijk op bezoek. De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur.