Voorbeschouwing Achilles Veen – Achilles ‘29

Zaterdag 21 september speelt Achilles Veen een thuiswedstrijd tegen naamgenoot Achilles ’29 uit Groesbeek. Achilles Veen zal op zoek gaan naar eerherstel na de afgelopen twee weken waarin nederlagen werden geleden tegen Capelle en DUNO.

Tegenstander Achilles ’29 heeft bijzonder roerige jaren achter de rug. In 2013 durfden zij het aan om na twee kampioenschappen in de Topklasse de stap te maken naar het betaald voetbal. Na vier jaar Eerste Divisie met vooral teleurstellende resultaten werd er in 2017 gedegradeerd. Ook in 2018 en in 2019 eindigden de zwart-witten op de laatste plaats met als resultaat dat nu dus wordt uitgekomen in de Hoofdklasse A. Ook in de Hoofdklasse gaat het de Groesbekers nog niet voor de wind. Na drie wedstrijden staat Achilles ’29 nog met lege handen na nederlagen tegen Rijsoord, Jodan Boys en DUNO.

Achilles ’29 en Achilles Veen troffen elkaar slechts eenmaal eerder in een officieel duel. Op 30 augustus 2008 stond er in Groesbeek  een onderling duel in de voorronde van de KNVB-beker op het programma. Achilles ’29 was net kampioen geworden in de zondag Hoofdklasse C terwijl Achilles Veen net op de derde plaats was geëindigd in de Eerste Klasse C. De Groesbekers wisten het duel eenvoudig met 3-1 te winnen. De verhoudingen liggen momenteel iets anders, maar Achilles ’29 zal zaterdag naar Veen komen om eindelijk van de ‘nul’ af te komen. Achilles Veen zal voor het thuispubliek er alles aan gaan doen om de punten in Veen te houden.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van een vertrouwd gezicht binnen het scheidsrechterskorps. Harold van de Ketterij uit Goes zal gaan proberen deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt hierbij geassisteerd door H. van der Bij en B.S. Lampers.

Uiteraard zal er ook weer een Pupil van de Week aanwezig zijn. De beurt is deze keer aan Jelmer Schouten. Jelmer is 7 jaar en is aanvaller en soms ook middenvelder bij de JO8-1. Hij zit in groep 4 van de Oranje Nassauschool en vindt lezen het leukste vak. Later wil hij graag bouwvakker worden en zijn grootste hobby is natuurlijk voetballen. Zijn favoriete clubs zijn PSV en Achilles Veen. Jelmer heeft veel favoriete voetballers. Hij is groot fan van Virgil van Dijk en Lionel Messi. Bij Achilles Veen zijn zijn favorieten Sen Aerts en Sem van der Pijl. Jelmer voorspelt een 4-2 overwinning voor Achilles Veen!