Voorbeschouwing Achilles Veen – Achilles ‘29

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag wacht Achilles Veen 1 weer een thuiswedstrijd. Op bezoek komt het reeds gedegradeerde Achilles ’29 uit Groesbeek.

Achilles ’29 is een club met een rijke historie in het zondagvoetbal en in 2013 durfde de club het aan om de stap te maken naar de Eerste divisie. De toenmalige Jupiler League. Het eerste seizoen eindigde Achilles op laatste plaats, maar hoefde niet te degraderen. Na vier jaar Jupiler League degradeerde Achilles alsnog en kwam in de tweede divisie terecht. Toen het vervolgens ook niet meer boterde met clubeigenaren Derks, was de neerwaartse spiraal helemaal ingezet. De club degradeerde verder naar de Hoofdklasse en moest zelfs het sportpark verlaten. Nu speelt Achilles ’29 al enkele jaren op een gezamenlijk complex met Germania en als de afgelopen seizoenen niet waren onderbroken door Corona hadden de ‘zwart-witten’ al eerder in de eerste klasse gezeten. De Groesbekers staan nu op de voorlaatste plaats, maar de achterstand op nummer 14 Spijkenisse is te groot om degradatie nog te kunnen ontlopen.

Achilles Veen wist afgelopen zaterdag op bezoek bij Spijkenisse geen resultaat te behalen en moest met een 2-1 nederlaag op zak in de bus naar huis. Voor de rust was het spel ondermaats, maar kwam de ploeg van Karelse nog wel op voorsprong door een kopbal van Sen Aerts. Het spel bleef daarna echter ook onder de maat en Spijkenisse nam terecht een voorsprong. Toen tegen het einde van de wedstrijd Maarten Boddaert zich met de aanval ging bemoeien had nog zomaar de gelijkmaker kunnen vallen, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Onder andere door de nederlaag in Spijkenisse wacht Achilles Veen niet veel meer dan de sportieve plicht om het seizoen mooi te eindigen. De prijzen zijn inmiddels helaas te ver buiten bereik om daar nog aanspraak op te maken.

De prachtige reeks die na de winterstop werd neergezet heeft Achilles Veen in veilige haven gebracht, maar de timing was net niet helemaal lekker om ook nog een periodetitel te kunnen pakken.

Desalniettemin zijn er genoeg ingrediënten aanwezig om er toch een mooie middag van te gaan maken. Het wordt naar verwachting prachtig weer en dan is het goed toeven op het buitenterras, waar onder het genot van een hapje en een drankje naar de wedstrijd gekeken kan worden. Daarnaast gaan we ervanuit dat de selectie, waarvan een groot aantal spelers aan het einde van het seizoen afzwaait, dit seizoen ook mooi wil afsluiten.

Nog een reden om de wedstrijd te bezoeken is dat Achilles Veen VR1 na de wedstrijd weer een mooie feestje voor ons in petto heeft! De Ledgends Party 2.0 staat op het programma!

De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stan van Doren. Hij wordt daarbij geassisteerd door Maurick van Dijk en Michael Hoeksma.

Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week! Sam Verbeek is de gelukkige. Sam is 8 jaar oud en speelt in de JO9-1. Sam voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen.

Tot zaterdag op Sportpark De Hanen Weide!