Achilles Veen wint met grote cijfers van Achilles ‘29

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 14 mei speelde Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen naamgenoot Achilles ’29. Voor beide teams stond er eigenlijk niets meer op het spel. Voor Achilles Veen zit een prijs er niet meer in, maar de ploeg was al wel veilig. Achilles ’29 is reeds kansloos gedegradeerd.

De toeschouwers zaten op de Hanen Weide dan ook naar een veredeld potje zomeravond voetbal te kijken, waarin het Achilles Veen toch nog wel lukte zichzelf op te laden voor deze wedstrijd en de aanwezige supporters op een mooi aantal doelpunten te trakteren.

Achilles ’29 had over de hele wedstrijd eigenlijk niets in te brengen. In de eerste helft kwamen de Groesbekers nog tot twee kleine kansjes en in de tweede helft was er nog een schot op de paal, maar daarmee zijn alle Groesbeekse wapenfeiten wel genoemd.

Achilles Veen wist voor de rust wel drie keer het net te vinden. Al in de derde minuut was het raak voor Rémon Koenen na een mooie actie van hem zelf. In de 23e minuut maakt na een schot van Sen Aerts, Thomas de Man uit de rebound de 2-0 en Niek Wilborts werkt na een half uur spelen de rebound binnen na een gekeerd schot van Thomas de Man. Vlak voor rust valt nog bijna de 4-0 uit een schot van Thomas de Man, maar deze keer ligt de keeper knap ik in de weg.

Als 9 minuten na de rust Achilles ’29 ook nog eens met 10 verder moet na een handsbal op de doellijn, is het verzet helemaal gebroken. Rémon Koenen schiet de strafschop binnen voor de 4-0. Daarna volgen nog wat gemiste kansen en pas in de 85e minuut valt de 5-0. Thomas de Man is opnieuw de afmaker.

Één minuut later doet de ingevallen Ousmane Traore ook nog een duit in het zakje met de 6-0 op aangeven van Thomas de Man en in de 88e minuut maakt diezelfde Thomas de Man zijn hattrick compleet met de 7-0 en daar bleef het bij. Over de man van de wedstrijd hoefde na afloop niet lang gediscussieerd te worden. Thomas de Man was vandaag letterlijk De Man met 3 goals en 2 assists!

Jordy Zielschot, Rico Geeroms (64’ Zain Moghal), Thijs van den Berg (50’ Vincent van Hoof), Maarten Boddaert (71’ Daan Wensink), Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman, Niek Wilborts (71’ Thomas Schilders), Teun Sebregts, Thomas de Man, Sen Aerts, Rémon Koenen (64’ Ousmane Traore)

Achilles Veen wist door verliespartijen van Smitshoek (1-4 tegen Scherpenzeel) en Poortugaal (3-0 tegen DHSC) weer wat te stijgen op de ranglijst en staat nu op de zesde plaats.
Bovenin is het nog steeds spannend. Rijnvogels wist bij Capelle in het hol van de leeuw de drie punten te pakken: 0-1. En ARC trakteerde Rijsoord in eigen huis op een beschamende 0-12 nederlaag! ARC zit nog volop in de race, want die krijgen zowel Capelle als Rijnvogels nog op bezoek in Alphen a/d Rijn.
Overige uitslagen: Zwaluwen – DUNO D 2-2, Spijkenisse – ’s-Gravenzande 1-1 en SC Feyenoord – Jodan Boys 3-0.

Voor komende zaterdag staat er nog geen programma, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt het programma dat nu op de planning staat voor Hemelvaartsdag verplaatst naar zaterdag 21 mei. In dat geval speelt Achilles Veen dus komende zaterdag de uitwedstrijd tegen nummer 7 sv Poortugaal. Er zal dan waarschijnlijk om 14:30 uur afgetrapt worden.