Knappe driepunter voor Achilles Veen in Goes

Teamfoto-2023-2024

Achilles Veen mocht het in de tweede speelronde van de Vierde Divisie C opnemen tegen Goes. De Zeeuwen worden door menigeen wel tot de favorieten in de competitie gerekend. Na een boeiend voetbalgevecht was het toch Achilles Veen dat met 3-4 aan het langste eind trok.

Dat Achilles Veen met een zege Goes zou verlaten zag het in de openingsfase van de wedstrijd zeker niet naar uit. De groen-witten stonden voortdurend onder druk en kwamen daar niet onderuit gevoetbald. Het leverde de thuisploeg echter geen opgelegde kansen op. De grootste kans was zelfs voor Achilles Veen, maar Ray Versluis kon net niet goed genoeg bij de bal om het voorgegeven wippertje af te maken. Vlak daarna was er wel een behoorlijk kans voor de Zeeuwen, maar Jan Schimmel hield zijn doel nog schoon.

In de 24e minuut is er een kopkans voor Jeroen Sterrenburg, maar hij schampte de bal die vervolgens voorlangs stuiterde. Slechts één minuut later is het wel raak. Jochem Scheij zoekt in balbezit de keeper op en gaat er langs. Hij lijkt de bal wat te ver voor zich uit te spelen, maar het lukt hem toch om zowat vanaf de achterlijn de bal met effect tergend langzaam binnen te werken en zorgt dus voor de openingstreffer.

Goes gaat nog niet bij de pakken neer zitten en meteen daarna volgt een haast niet te missen kopkans voor de thuisploeg, maar het lukt de aanvaller toch de bal over te koppen. Drie minuten later is het aan de andere kant weer raak. Middenvelder Glenn Kools zet druk op de verdediging en verovert de bal. Hij geeft voor op Jens Verschuren. Die heeft twee pogingen nodig om af te werken, maar schiet in tweede instantie wel hard binnen. 0-2!

Goes is het dan helemaal kwijt en wordt deze fase overlopen door Achilles Veen. In de 37e minuut is er een schietkans voor Ray Versluis nadat Jochem Scheij de bal voor zijn voeten kopt, maar het schot mist kracht. Even later weer een kansje voor Jochem Scheij, maar de hoek is wat te lastig om het de keeper echt lastig te maken. In de 43e minuut is het wel raak met de mooiste treffer van de middag. Jens Verschuren jaagt vanaf een meter of 20 de bal hard de kruising in en tekent met zijn tweede van de middag voor de 0-3.

Helaas duurt voor Achilles Veen de extra tijd net iets te lang en zo komt Goes uit een hoekschop vlak voor de rust nog op 1-3.

Kort na de rust zijn er weer twee behoorlijke kansen te noteren voor de gastheren, maar de eerste en grootste kans wordt over geschoten. De tweede is een prooi voor Jan Schimmel die met zijn voeten de inzet keert. In de 54e minuut is Achilles Veen weer gevaarlijk. Een bekeken voorzetje van Tim van Broekhoven komt bij Ray Versluis voor de voeten die direct uithaalt. De bal gaat via de binnenkant van de paal tegen de rug van de keeper en rolt bijna het doel in. Een verdediger weet de bal nog van de lijn te halen.

In de 66e minuut lijkt Jens Verschuren met zijn derde van de middag de wedstrijd in het slot te gooien. Hij kan uithalen na een verre en hoge inworp van Tim van Broekhoven en maakt zijn hattrick compleet.

Maar ondanks de 1-4 voorsprong gaat Achilles Veen het toch nog benauwd krijgen. In de 72e minuut wordt het namelijk 2-4 en in de 83e minuut komen de Zeeuwen zelfs op 3-4. Goes gaat dan uiteraard nog een keer aanzetten men een serieus slotoffensief en blijft tot het einde gevaarlijk, maar het scorebord blijft op 3-4 staan! Een knappe overwinning voor de groenwitte equipe van Dennis van der Steen met als uitblinker natuurlijk Jens Verschuren met zijn hattrick, maar ook Melle Mandemakers en Glenn Kools vielen in positieve zin op!

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Ingo van Weert, Tim van Broekhoven, Melle Mandemakers, Glenn Kools (64’ Fabian Korporaal), Jeroen Sterrenburg (64’ Robin Damen), Jens Verschuren, Ray Versluis (90’ Willem Timmermans), Jochem Scheij (64’ Thomas de Man)

Achilles Veen mocht zich sowieso tot zondagmiddag koploper noemen. De overige wedstrijden werden namelijk allemaal op zondagmiddag afgewerkt. Uiteindelijk kreeg Achilles Veen op de koppositie alleen gezelschap van UDI ‘19/CSU, dat na 2 wedstrijden ook op 6 punten staat en nog geen enkel doelpunt tegen kreeg. Afgelopen zondag werd het 3-0 thuis tegen SC Kruisland. Wittenhorst staat met 4 punten op de derde plaats en won met maar liefst 6-0 van Nuenen.
Overige uitslagen: EVV Echt – SV Venray 1-0, Orion – HVCH 3-4, Juliana ’31 – Unitas ’30 3-5 en Halsteren – Nemelaer 3-1.

Zaterdag 9 september speelt Achilles Veen in de derde speelronde thuis tegen Juliana ’31 uit Malden. Er wordt dan uiteraard om 14:30 uur afgetrapt.