Eindelijk weer 3 punten voor Achilles Veen

Zaterdag 20 oktober mocht Achilles Veen weer aantreden in een thuiswedstrijd. Tegenstander van dienst was Jodan Boys uit Gouda. Voor de derde keer op rij kwam Achilles Veen tegen een ondertal te staan. Deze keer werd er wel geprofiteerd met een 2-0 overwinning voor de gastheren.

Giovanni Franken hield zijn basis elf ten opzichte van de vorige twee wedstrijden bijna volledig in stand. De enige wijziging was een basisplaats voor Sen Aerts ten koste van Brian Peters. Dit leidde tot de volgende opstelling: Jamil Kools, Freek Langermans, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Jonathan Yuya, Toby Tan, Thomas de Man, Theo Martens, Niek Wilborts, Sen Aerts en Ilias Zaimi.

Meteen na de aftrap gaan de groen-witten op zoek naar een doelpunt. Na zo’n 5 minuten spelen is dan ook de eerst goede kans voor Achilles Veen. Niek Wilborts schiet na een pass van Ilias Zaimi nipt voorlangs. Een paar minuten later ontstaat er achterin bij Achilles wat verwarring. Hiervan kan Jodan Boys bijna profiteren, maar het blijft nog 0-0.

Na een kwartier spelen ontstaat er achterin bij Jodan Boys wat verwarring. Het lukt Niek Wilborts om er tussen te komen en hij komt zelfs tot een doelpoging. De Goudse doelman weet echter redding te brengen. Deze keer ontsnappen de gasten.

2 minuten later staat Jodan Boys plotseling met een man minder. In een duel om de bal maakt Mo Bellahcen van Jodan Boys zich breed en Ilias Zaimi lijkt hier met volle snelheid tegen de schouder van Bellahcen aan te lopen. De scheidsrechter beoordeelt het in ieder geval als een bewuste overtreding en Bellahcen kan met een rode kaart vertrekken.

Zo staat Achilles Veen voor de derde keer op rij tegen 10 man. De vorige twee keer liep het voor de groen-witten niet best af. Nu is de tijd tegen een ondertal echter erg lang en zou er toch van geprofiteerd moeten kunnen worden.

Na 38 minuten spelen is er opnieuw een kans voor Niek Wilborts om de score te openen, maar na een knappe pass van Sen Aerts krijgt Wilborts het niet voor elkaar om af te ronden. Dit betekent een 0-0 ruststand.

In de tweede helft is de eerste doelpoging voor Achilles Veen. De Goudse doelman kan echter vrij eenvoudig redden op een afstandsschot van Thomas de Man. In de 50e minuut komt Achilles Veen goed weg na een doelpoging uit een hoekschop van Jodan Boys.

Na ongeveer een uur spelen brengt Giovanni Franken vlak na elkaar twee wisselspelers in. Roel de Kruijk komt voor Toby Tan en Soufiane Allach komt in het veld voor Jonathan Yuya.

In de 66e minuut lukt het Roel de Kruijk om de ban te breken. Hij komt halverwege de helft van Jodan Boys in balbezit en loopt richting het vijandelijke strafschopgebied. Vanaf ruim twintig meter besluit hij uit te halen de Goudse keeper weet zich geen raad met de dwarrelbal van De Kruijk. 1-0!

5 minuten later is het alweer Roel de Kruijk die gevaarlijk kan uithalen. Deze keer kan de doelman van Jodan Boys wel zijn ploeg op de been houden. Achilles Veen blijft nu druk zetten naar voren. Na een mooie aanval komt Thomas de Man tot een schot. Helaas mist zijn poging wat kracht en de doelman van Jodan Boys heeft er weinig problemen mee.

Een klein kwartier voor tijd krijg Soufiane Allach het op zijn heupen. Eerst weet hij het de doelman lastig te maken, maar die weet zijn schot nog tot corner te verwerken. Een minuut later legt hij met een “panna” zijn tegenstander in de luren. Zijn schot leidde helaas tot niets.

Achilles Veen blijft aandringen, maar Jodan Boys blijft uiteraard loeren op een counter. In de 82e minuut leidt dit nog tot een grote kans voor de gasten, maar Achilles Veen ontsnapt aan de gelijkmaker.

In de 84e minuut komt Flavio Andjole nog in het veld. Thomas de Man moet plaats maken. In de 90e minuut weet Andjole Niek Wilborts met een steekpass voor de keeper te zetten. Wilborts profiteert nu wel en schiet keurig de 2-0 tegen de touwen. De wedstrijd is daarmee wel beslist en Achilles Veen wint na 4 opeenvolgende verliespartijen weer eens. Al met al een verdiende overwinning voor Achilles Veen.

De concurrentie
Qua positie op de ranglijst is Achilles Veen niets opgeschoten met de drie punten, maar de verschillen zijn enorm klein! Achilles Veen staat met 9 punten op de dertiende plaats. Het gat naar nummer 5 Jong FC Den Bosch is slechts 3 punten.

Uitslagen: XerxesDZB – Rijnvogels 0-1, Voldendam – Swift 3-1, Smitshoek – Ter Leede 2-1, Spijkenisse – FC s’Gravenzande 2-5, Nootdorp – SC Feyenoord 1-2, Capelle – Jong FC Den Bosch 1-0 en DFS – Zwaluwen 2-1.

Volgende week
Zaterdag 27 oktober mag Achilles Veen op bezoek in Rotterdam. Op Sportpark Varkenoord zijn de amateurs van Feyenoord de tegenstander. Aanvang: 14:30 uur.