Dubbel(ver)slag voor Veen 3

Na twee wedstrijden tegen respectievelijk Wilhelmina’26 3 en TSVV Merlijn 4 werden weer zes kostbare punten opgeraapt door ut derde. Tijdens twee winderige wedstrijden wisten beide malen de zelfbenoemde Veense vedetten aan het langste eind te trekken.

Allereerst de thuiswedstrijd tegen de kanaries uit het naburige vlekje op de aardkloot genoemd Wijk en Aalburg. Een ploeg die gemiddeld presteert in onze klasse en voor Veen altijd als lastig te bestempelen valt.

Doelstelling was: meer scoren dan de tegenstander en de ‘0’ proberen te houden. Dat laatste lukte helaas niet bleek achteraf.

We begonnen licht verzwakt door enkele afwezigen. Toch zat er nog voldoende uitgerangeerd talent op de bank in de vorm van Matthijs ‘future daddy’ Burghout, Gerwin ‘duif’ Sack, Jan ‘David Seaman’ Honcoop, Marco ‘Luftappie’ Honcoop en Roy ‘scootertje’ Vos,

Afwezigen waren Reinier ‘Witte’ Vos, Arjan ‘ziektekiem’ Klop, Harm ‘aanstelleritus’ van Ballegooijen, Gerrold ‘blanke Gambiaan’ Burghout, Aaziz ‘stiekem met 2 mee’ Laatiyaoui, Peter ‘fear the beard’ van Helden.

Nano ‘RKC olé olé’ van Ballegooijen startte op doel en zou in de rust vervangen worden door Jan Honcoop.

Door de knoertharde vervelende wind was het erg lastig om fatsoenlijk te voetballen, het devies was de bal laag houden om op die manier zo min mogelijk last te hebben van de onvoorspelbare wind.

Een mooi pass op onze fladderende linksbuiten Ad ‘bakkertje’ van Ballegooijen gaf hem de gelegenheid om met een paar kapbewegingen waar Nwankwo Kanu in zijn beste tijd jaloers op zou zijn, zijn directe tegenstander het bos in te sturen. Op de rand van de 16 knalde hij de lederen knikker op fabelachtige wijze in de kruising onhoudbaar voor de Aalburgse keeper: 1 – 0.

Niet lang daarna kwam Wilhelmina’26 langszij. Een lange bal, gedragen door de onberekenbare wind viel over de Veense verdediging heen en werd voor het doel geslingerd, daar viel de bal precies voorbij aan d’n Bally waardoor met een ultieme sliding gescoord kon worden door de geel-zwarten: 1 – 1.

Nog voor rust stelde de Veense mens geworden machine orde op zaken. Een onvermoeibare Henry ‘man bun’ Schouten werd gevloerd iets buiten het strafschopgebied. Ruben ‘pablito’ Burghout nestelde zich achter de bal en schoot de toegekende vrije trap onhoudbaar achter de verbouwereerde keeper: 2 – 1 hetgeen ook de rust stand betekende.

Na rust werd er weer naar hartenlust gewisseld. Veen 3 werd er niet per se slechter van. Wel werd duidelijk dat men helemaal niks van de geel-zwarten had te vrezen. Na een goede rush via de linkerflank van Gerwin ‘Qtje koen van sacke’ Sack bleef onze troetel tattoo koning ijzig kalm oog in oog met de keeper en schoof de bal uiterst beheerst in de lange hoek: 3 – 1. Niet lang daarna viel ook de 4 – 1 te noteren. Een voorzet van Ad belande via het been van een tegenstander in zijn eigen doel.

De match werd hierna professioneel uitgespeeld door de Veenboys. Einduitslag 4 – 1.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Gerhard Boogaard, Gerben Verheij, Nick Bouman, Michael van der Velden; Ruben Burghout, Henry Schouten, William Vos; Huibert van Helden, Badr Laatiyaoui en Ad van Ballegooijen.

Afgelopen zaterdag mocht worden aangetreden tegen TSVV Merlijn 4 om 17:00… jawel u leest het goed, er mocht zowaar een avondwedstrijd gespeeld worden door de Veense Vedetten. De ambiance was nog triester dan voor te stellen is tussen de hoge kantoorpanden. Op een verlaten kunstgrasveld mocht er worden aangetreden tegen een aantal prima voetballende studenten. Omkleden mocht in een klinische operatiekamer en toen we aankwamen op het ‘sportcomplex’ sloeg de schrik ons om het hart… ze hebben geen kantine! Gelukkig was na de wedstrijd een uitje gepland met daarbij een droogje en een natje in een lekker restaurant in Tilburg.

Wederom veel afwezigen deze keer. Op de bank begonnen Marco ‘windkracht 2’ Honcoop, Gerhard ‘stofkapke’ Boogaard en Harm ‘in the nuts’ van Ballegooijen.

Afwezigen waren Reinier ‘weer in training’ Vos, Arjan ‘Veen 2’ Klop, Henry ‘ook Veen 2’ Schouten, Ad ‘bomber’ van Ballegooijen, Huibert ‘achillespezen als leer’ van Helden, Jan ‘onbekend’ Honcoop, Roy ‘onbekend’ Vos en Nano ‘onbekend’ van Ballegooijen.

Al voor de aftrap werd het volgende duidelijk: de Veensen hadden weinig zin om op dit tijdstip, in deze sfeer, op deze plaats, met dit weer, tegen deze ploeg te moeten spelen. Daarnaast werd de tegenstander ook behoorlijk onderschat gezien de vorige uitslagen dacht men wel even te gaan winnen, maar niets was minder waar. De Tilburgers hadden even een blik afgekeurde talenten van Willem II open getrokken die stuk voor stuk allemaal heel behoorlijk bleken te kunnen voetballen, mits hun halflang blond haar niet voor hun ogen hing.

Zo wilde het dat gelegenheidskeeper Aaziz ‘slang’ Laatiyaoui een aantal maal zeer nuttig handelend moest optreden. Aan de andere kant weinig gevaar vanuit de Veensen, mede ingegeven door de behoorlijk harde tegenwind in de eerste helft. Daarbij kwam ook nog eens dat draaitol en Veense spil William ‘koorknaap’ Vos al binnen vijf minuten voetballen (dit moest van hem opgeschreven worden) het veld moest verlaten met een, jawel, stijve heup.

Hij werd vervangen door Harm ‘bliep’ van Ballegooijen die zich meteen in positieve zin liet gelden. Zo had deze Bakker telg vlak voor rust een fantastische lange bal in de benen op de ongrijpbare Matthijs ‘Mabu’ Burghout. Laatstgenoemde scoorde zeer beheerst en zeer bekeken in de lange hoek: 0 – 1 wat ook meteen de ruststand betekende.

Na rust een beter voor de dag komende Veense equipe onder leiding van de onuitputtelijke Peter van Helden geflankeerd door Gerben ‘sparerib’ Verheij. Op rechts was Michael ‘vleespet alias de sloopkogel’ van der Velden weer eens volledig zichzelf: een trouwe strijder fier en koen die zijn tegenstander volledig de baas was en de bal altijd naar de juiste (groen-witte) kleur speelt.

Op links Gerwin ‘kiwi’ Sack en laat het nou net deze speler zijn die de wedstrijd besliste. Een schot van een meter of 20… nou ja schot… de bal had moeite om het doel te bereiken werd totaal verkeerd ingeschat door de Tilburgse keeper die de bal dan ook pardoes van schrik in zijn eigen doel duwde: 0 – 2. Hierna gooide Veen 3 de wedstrijd in het slot. Op het middenveld heerste Nick ‘0,0’ Bouman.  Hoogtepunt van de 2e helft was een actie van gelegenheidslinksbuiten Gerhard ‘geperforeerde darmen’ Boogaard welke zijn tegenstander doldraaide waardoor deze rechtstreeks naar het Elisabeth gebracht moest worden met duizeligheidsverschijnselen.

De wedstrijd werd uitgespeeld en ook de nodige kansen werden nog gemist (hé Badr?). Uiteindelijk een zakelijke 0 – 2 overwinning in de boeken, wederom de nul en qua punten nog steeds op ramkoers. Conclusie van de avond: de pilsjes en vleesgerechten smaakten erg goed en het uitje was erg gezellig en geslaagd.

Basisopstelling Veen 3:
Aaziz Laatiyaoui; Michael van der Velden, Gerben Verheij, Peter van Helden, Gerwin Sack; Ruben Burghout, Nick Bouman, William Vos; Gerrold Burghout, Badr Laatiyaoui en Matthijs Burghout.