AV1 verliest eerste oefenwedstrijd

Zaterdag 1 augustus begonnen de manschappen van John Karelse na 1 trainingsweek aan de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander in Hoornaar was Derde Divisionist SteDoCo.

Achilles Veen begon met een aantal nieuwe gezichten in de basis. De volledige opstelling zag er als volgt uit. Op doel stond nieuwkomer Jan Schimmel. De achterhoede bestond uit Melle Mandemakers, Thijs van den Berg, Mats van Huijgevoort en Berry Sonnenschein. Het middenveld werd gevormd door Kenny Anderson, Theo Martens en Bart Westerlaken en in de voorhoede stonden Rémon Koenen, Thomas Schilders en Thomas de Man.

Achilles Veen was in de eerste helft de betere ploeg en dat werd in de 22e minuut dan ook vertaald in een voorsprong. Op aangeven van Rémon Koenen kon Thomas Schilders alleen op de keeper af en had de hoek voor het uitzoeken. Voor de rust bleef het bij 0-1 al had er nog wel meer ingezeten voor Achilles Veen.

In de rust werden veel wissels doorgevoerd. Aan Veense kant waren er 5 invallers. Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Ousmane Traore, Niek Wilborts en Teun Sebregts vielen in voor Rémon Koenen, Berry Sonnenschein, Theo Martens, Thijs van den Berg en Kenny Anderson.

Het voetbal werd er in de tweede helft niet beter op en SteDoCo kwam al snel op gelijke hoogte. Verder in de tweede helft viel bij Achilles Veen ook nog Mike de Fretes in voor Melle Mandemakers en in de slotfase trokken de gastheren de wedstrijd helemaal naar zich toe met de 2-1 en de 3-1 en dat was gezien het spelbeeld niet eens onverdiend.

Donderdag 6 augustus staat de tweede oefenwedstrijd op het programma. In Rosmalen gaat Achilles Veen het in het kader van het pre season toernooi opnemen tegen Blauw/Geel 38. De aftrap is om 20:00 uur.