Achilles verliest thuis van Nuenen

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 28 oktober stond Achilles Veen – Nuenen op het programma. Voor Achilles Veen leek dit een prima gelegenheid om weer eens een driepunter bij te schrijven, maar de groenwitten kregen een lesje in effectiviteit van de gasten uit Nuenen.

In de eerste helft liet Nuenen Achilles Veen komen en de groenwitten hadden dan ook veel balbezit. Het was echter niet makkelijk om door de hechte defensie van Nuenen heen te voetballen en goede kansen te creëren. Toch lukte dit wel een aantal keren. In de 16e minuut was er een kopkansje voor Pim Goossens die voor Achilles Veen zijn competitiedebuut maakte. Hij raakte de bal echter niet goed en ging dan ook ruim naast.

Twee minuten later wel een behoorlijke kans voor Fabian Korporaal. Hij krijgt de bal op een presenteerblaadje van Ayrton Statie die de bal weer kreeg van Thomas de Man na een mooie actie. Het schot van Korporaal miste precisie en ging recht op de keeper.

Verder volgt in de eerste helft nog een schot van Jochem Scheij die het ook de doelman niet te moeilijk maakte. Een hard schot van Thomas de Man op de vuisten van de keeper en nog een keer Jochem Scheij die zijn inzet via de vingertoppen van de keeper over ziet gaan.

In de tweede helft verschilt het spelbeeld niet veel met de eerste helft, al laat Nuenen zich wel wat vaker zien waardoor de wedstrijd iets meer op en neer gaat. In de 52e minuut een kans voor de ingevallen Jens Verschuren na voorzetten van Jochem Scheij, maar Verschuren doet niets met de geboden kans. In de 60e minuut opnieuw gevaar door Jochem Scheij, maar nu raakt zijn inzet de bovenkant van de lat.

Na 68 minuten opnieuw een kans van Jens Verschuren, maar opnieuw ligt de prima keepende doelman in de weg voor de openingstreffer. In de 70e minuut is Achilles Veen het dichtst bij een voorsprong. Tim van Broekhoven haalt uit met een volley en ziet zijn steenharde knal richting de kruising vliegen. De tribune begint al te juichen, maar de poeier spat uiteen tegen de onderkant van de lat en stuit terug het veld in.

In de 72e minuut is Nuenen voor het eerst deze wedstrijd echt gevaarlijk, maar geschutter in de Veense defensie wordt (nog) niet afgestraft. In de 78e minuut is het wel raak. Via een snelle counter komt Nuenen er doorheen is wel effectief in de afronding. 0-1 tegen de verhouding in.

Achilles Veen gaat dan nog meer de aanval zoeken, om in ieder geval nog een punt te redden, maar gek genoeg levert dat geen echte kansen meer op. In de 90e minuut wordt het lesje in effectiviteit nog wat kracht bij gezet als de bezoekers via opnieuw een snelle counter uit het boekje ook de 0-2 nog binnen schieten.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Ingo van Weert, Tim van Broekhoven (82’ Ray Versluis), Fabian Korporaal, Glenn Kools, Ayrton Statie (50’ Jens Verschuren), Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man

Koploper Goes verloor afgelopen zaterdag ook punten. Thuis tegen Halsteren werd het 2-2. Ook runner-up UDI ‘19/CSU liet punten liggen. Op bezoek bij Dongen werd het 1-0 voor de gastheren waardoor Dongen nu de nummer twee van de competitie is.
Overige uitslagen: Juliana ’31 – EVV Echt 0-1, Orion – Wittenhorst 3-1, HVCH – Kruisland 2-1 en Best Vooruit – SV Venray 1-1.

Aanstaande zaterdag mag Achilles Veen voor een uitwedstrijd richting Haaren. Daar zal om 14:30 uur afgetrapt worden tegen Nemelaer.