Achilles Veen wint toernooi in Rosmalen

Achilles Veen is de winnaar geworden van het Pre-Season Tournament van OJC Rosmalen en mag volgend jaar dus sowieso terug komen om de wisseltrofee te verdedigen. In de finale was Achilles Veen na strafschoppen te sterk voor derde divisionist UNA. Jamil Kools wist zich te onderscheiden door vier(!) strafschoppen te stoppen.

Tijdens de 90 minuten wisten beide ploegen elkaar aardig in evenwicht te houden, al waren het laatste deel van de eerste helft de beste kansen voor Achilles Veen. Al vroeg in de tweede helft moest Achilles Veen met 10 verder vanwege 2 gele kaarten voor Ayden Kuijpers, maar ook in ondertal waren de beste kansen voor Achilles Veen dat zich terug liet zakken en dus uit de counter gevaarlijk kon worden. Desondanks bleef er 0-0 op het scorebord staan en moesten strafschoppen gaan beslissen wie er met de beker naar huis zou gaan.

De strafschoppenserie werd beslist door keeper Jamil Kools die maar liefst vier strafschoppen wist te stoppen. Aan Veense zijde wisten Sen Aerts en Maarten Boddaert het net niet te vinden. Teun Sebregts en Thijs van den Berg scoorden wel. Daarmee eindigde de strafschoppenserie in 2-1 en kon de eerste prijs van het seizoen mee naar Veen!

Opstelling Achilles Veen
Jamil Kools, Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein (’46 Thijs van den Berg) , Ayden Kuijpers, Niek Wilborts (46’Theo Martens), Teun Sebregts, Rémon Koenen, Sen Aerts, Thomas de Man (58’ Toby Tan)

Volgende week
De komende week geen doordeweekse wedstrijden voor Achilles Veen 1. Dinsdagavond speelt wel Achilles Veen 2 zijn eerste oefenwedstrijd van dit seizoen om 20:00 uur thuis tegen SV Reeshof 1.
Zaterdag 17 augustus speelt Achilles Veen 1 thuis in de eerste voorronde van de TOTO KNVB-beker tegen Hercules. Aanvang 14:30 uur.