Achilles Veen wint thuis van sv Poortugaal

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 6 november speelde Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen sv Poortugaal. De voor Achilles Veen nieuwe tegenstander had weinig te vertellen op De Hanen Weide en werd met 2-0 naar huis gestuurd.

Coach John Karelse moest door blessures weer twee wijzigingen doorvoeren. Mats van Huijgevoort startte in de basis voor de geblesseerde aanvoerder Thijs van den Berg en Ousmane Traore speelde rechtsvoor doordat Jay-Jay Meierdres een blessure had opgelopen bij een val van de trap.

Desondanks was het vanaf het eerste fluitsignaal toch vooral Achilles Veen dat de aanval zocht. De kansen werden vanaf de zesde minuut aaneen geregen. De grootste kans was ook de eerste toen Ousmane Traore vrij kon inkoppen bij de tweede paal, maar naast mikte.

In het vervolg van de eerste helft volgen nog twee kansen voor Ousmane Traore, maar ook Thomas Schilders en Niek Wilborts missen de scherpte om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Na een half uur spelen is er echter ook gevaar van de gasten. Goed keeperswerk van Jordy Zielschot voorkomt een achterstand.

In de eerste twee minuten na de rust zijn er ook meteen weer kansen voor de thuisploeg. Thomas Schilders had Teun Sebregts in scoringspositie kunnen brengen, maar was niet secuur genoeg in de passing en even later was er wederom een grote kans voor Ousmane Traore, maar hij stuitte op de keeper.

Dan weet twee kansen voor Poortugaal. Eerst een vrije kopkans die ruim over gaat en twee minuten later moest Jordy Zielschot weer handelend optreden. Daarna is het weer Achilles Veen dat op zoek gaat naar de voorsprong, maar kansen voor Thomas Schilders, Thomas de Man en Ousmane Traore worden niet benut.

Pas tien minuten voor tijd wordt eindelijk het doel gevonden. In de 80e minuut is het Glenn Kools die hard uithaalt en via een paar benen de 1-0 binnen schiet. Zijn eerste doelpunt in het groen-wit van Achilles Veen.

Poortugaal probeert nog wat te forceren met wat aanvallende wissels, maar in de 88e minuut wordt de wedstrijd op slot gegooid wanneer Teun Sebregts de slordige verdediging van Poortugaal afstraft en de 2-0 binnen schiet.

Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Mats van Huijgevoort, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Teun Sebregts, Niek Wilborts, Glenn Kools, Ousmane Traore, Thomas Schilders (70’ Gino Dix), Thomas de Man

Doordat DHSC gelijkspeelde op bezoek bij Rijsoord (1-1) stijgt Achilles Veen weer een plaatsje op de ranglijst naar de twaalfde plaats. Capelle wist op bezoek bij Rijnvogels verrassende te winnen met 2-3. Het was Zwaluwen dat met een 0-4 overwinning op bezoek bij Scherpenzeel profiteerde en daarmee winnaar is van de eerste periode.
Overige uitslagen: Achilles ’29 – Spijkenisse 3-1, Jodan Boys – SC Feyenoord 1-2, ’s-Gravenzande – DUNO 0-1, Smitshoek – ARC 1-1

Zaterdag 13 november wacht Achilles Veen een uitwedstrijd tegen SC Feyenoord. De aftrap op het nieuwe sportpark Varkenoord is om 15:00 uur.