Achilles Veen weet weer wat winnen is

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 4 november stond voor Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen Nemelaer op het programma. De groen-witten kwamen in Haaren nooit echt in de problemen en wonnen overtuigend met 0-3.

Achilles Veen begon op het regenachtige, maar mooie sportpark met aanvoerder Nikki Baggerman terug in de basis. Dit moest Jens Verschuren bekopen met een plaats op de reservebank. Ingo van Weert was nog niet fit en op zijn plaats in de achterhoede mocht Ayrton Statie plaatsnemen.

Achilles Veen zoekt vanaf het eerste fluitsignaal de aanval tegen tegenstander die zich, in tegenstelling tot veel andere tegenstanders, niet ingraaft. Dit zorgt voor een redelijk open wedstrijd. In de 5e minuut resulteert het in de eerste kans voor Achilles Veen, maar Pim Gossens raakt de bal niet lekker en zijn inzet gaat met een boogje over de goal. 3 minuten later is Nemelaer voor de eerste keer gevaarlijk, maar er wordt naast geschoten.

Na ruim een kwartier spelen denkt aanvoerder Nikki Baggerman de 0-1 te maken, maar hij wordt teruggefloten vanwege buitenspel. In de 20e minuut is het wel raak. Een goede hoekschop van Thomas de Man valt voor de goal en wordt binnen gekopt. Waar iedereen dacht dat Daan Wensink de doelpuntenmaker was, bleek later dat Pim Goossens de bal tegen de touwen had gewerkt.

In de 23e minuut volgen grote kansen om de voorsprong te vergroten, maar zowel de inzet van Nikki Baggerman als van Glenn Kools wordt van de lijn gekopt door een verdediger. Vlak voor rust nog een kopbal van Nikki Baggerman op aangeven van Thomas de Man, maar deze gaat naast. Ook Nemelaer is voor het rustsignaal nog twee keer gevaarlijk. Bij de eerste kans grijpt verdediger Stephen Warmolts net op tijd in en een hard schot dat werd gelost belandde op de vuisten van doelman Jan Schimmel.

In de tweede helft komt bij Achilles Veen het gevaar opnieuw van buitenspelers Jochem Scheij en Thomas de Man. Die laatste trekt in de 50e minuut naar binnen, passeert zijn tegenstander en schiet knap de 0-2 in de korte hoek tegen de touwen.

In de 56e minuut een schietkansje voor Nemelaer waarvoor Jan Schimmel zicht moet strekken naar de benedenhoek, maar hij voorkomt een tegentreffer. 10 minuten later is het aan de andere kant wel weer raak. Glenn Kools is de doelpuntenmaker na terugleggen van Thomas de Man. 0-3!

Na de 0-3 is het wel gedaan met de wedstrijd. Hoofdtrainer Dennis van der Steen besluit wat spelers verder rust te geven en er dus 3 te wisselen. De wedstrijd gaat daarna als een nachtkaars uit, maar de 0-3 overwinning voor Achilles Veen staat!

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Ayrton Statie (76’ Luca den Heijer), Tim van Broekhoven (52’ Melle Mandemakers), Fabian Korporaal, Glenn Kools, Nikki Baggerman (60’ Jeroen Sterrenburg), Jochem Scheij (76’ Jens Verschuren), Pim Goossens (76’ Ray Versluis), Thomas de Man

Koploper Goes wist opnieuw overtuigend te winnen. Op bezoek bij Wittenhorst werd het 0-4. Runner-up Dongen maakte ook geen fout en wist bij Venray met 0-2 te winnen.
Overige uitslagen: UDI ‘19/CSU – Orion 2-1, EVV Echt – Unitas ’30 3-2, SC Kruisland – Best Vooruit 3-4, Nuenen – HVCH 1-2 en Halsteren – Juliana ’31 1-1.

Aanstaande zaterdag speelt Achilles Veen een thuiswedstrijd tegen Unitas ’30 uit Etten-Leur. Aftrap om 14:30 uur.