Achilles Veen verliest ook return tegen Smitshoek

achsmi1

De nacompetitie zit er voor Achilles Veen nog steeds niet op. Afgelopen zaterdag werd ook de return tegen Smitshoek met 1-0 verloren. Daardoor moet de ploeg van Dennis van der Steen nog verder in de herkansingsronde om alsnog een plaats in de Derde Divisie te bemachtigen. Aanstaande woensdag staat om 20:00 uur een uitwedstrijd bij Rohda Raalte op het programma.

Op een volgestroomde Hanen Weide waren de intenties van Smitshoek al vrij snel duidelijk. Ze wilden Achilles het spel laten maken en vertrouwden op hun hechte defensie. In de openingsfase was Achilles Veen een paar keer gevaarlijk met een paar schoten van afstand, maar de grootste Veense kans werd al in de 24e minuut genoteerd. Jochem Scheij wist Pim Goossens te bereiken, maar de volley van de spits ging net over.

Op slag van rust komt Tim van Broekhoven nog een keer in kansrijke positie, maar hij ziet zijn schot hard over gaan.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Achilles Veen heeft veelal de bal, maar komt er niet doorheen gevoetbald. In de slotfase wordt Melle Mandemakers nog als stormram naar voren gestuurd, maar het lukt de Veense ploeg niet meer om echt gevaarlijk te worden. Wel worden de bezoekers nog een aantal keer gevaarlijk en in de extra tijd volgt dan ook de genadeklap. Snel na de 0-1 besluit de scheidsrechter af te fluiten en daarmee is Smitshoek gepromoveerd naar de Derde Divisie. Felicitaties aan de Barendrechters die het knap gedaan hebben!

Aanstaande woensdag zullen we dus naar Raalte af moeten reizen om de ‘groen-witten’ opnieuw te steunen! De droom van promotie is nog steeds levend!

Opstelling Achilles Veen
Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts (80’ Jeroen Sterrenburg), Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal, Ayrton Statie, Glenn Kools (85’ Kevin Vermeulen), Jochem Scheij, Pim Goossens, Jari Koenraat

Foto’s: Gerald van Zanten