Achilles Veen verliest in Nootdorp

Zaterdag 11 mei speelde Achilles Veen de uitwedstrijd in en tegen Nootdorp. Een resultaat was nodig om definitief veilig te zijn in de Hoofdklasse. Het resultaat werd niet behaald, maar mede door resultaten op de andere velden is Achilles Veen toch veilig en zal volgend seizoen wederom uitkomen in de Hoofdklasse. Eindstand in Nootdorp: 2-1.

Er stond in Nootdorp een ware Veense ziekenboeg langs de lijn. Dit resulteerde in plaatsen op de reservebank voor A-junioren Sven Verbeek en Sander Bouman.

In de openingsfase tasten beide ploegen elkaar wat af en zowel Sen Aerts als Niek Wilborts schieten een keer voorlangs. Ook aan de andere kant weten de gastheren in scoringspositie te komen. Dat schot gaat ook voorlangs.

Na een kwartier spelen is het wel raak voor de groen-witten. Sen Aerts schiet vanaf rechts en de keeper kan zijn inzet niet klem pakken. Niek Wilborts weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de 0-1 binnen.

Amper 5 minuten later is het echter alweer gelijk door een vlijmscherpe counter van de gastheren die beheerst afgerond wordt.

Vervolgens kabbelt de wedstrijd voort en pas op slang van rust lukt het Achilles Veen om gevaarlijk te worden uit een hoekschop (inzet werd door een verdediger van de doellijn gekopt) en lijkt Sen Aerts even later toch overduidelijk gevloerd te worden binnen het strafschopgebied, maar de verder prima leidende scheidsrechter Turk wuift het weg en laat doorspelen. Ruststand dus 1-1.

In de tweede helft is er wederom redelijk veel balbezit voor Achilles Veen, maar er worden niet veel kansen gecreëerd. Theo Martens ziet nog een afstandsschot net naast gaan en redelijk uit het niets valt uit een hoekschop de 2-1 voor de gastheren.

Ook daarna probeert Achilles Veen nog de aanval te zoeken, maar eigenlijk zijn de gastheren gevaarlijker uit de counter en Jamil Kools moet nog verschillende keren ingrijpen om zijn ploeg nog enigszins op de been te houden.

Wanneer de scheidsrechter fluit voor het einde staat er een niet eens onterechter 2-1 op het scorebord.

Opstelling Achilles Veen
Jamil Kools, Toby Tan, Rico Geeroms, Bas van Loon, Berry Sonnenschein (75’ Soufiane Allach), Theo Martens, Ayden Kuijpers, Roel de Kruijk, Sen Aerts, Niek Wilborts, Ruben Alonso Taboada

De concurrentie
Voor deze speelronde waren de ogen gericht op Capelle, dat op de hoogste play-off plaats staat om degradatie te voorkomen. De Capellenaren wisten echter wel verrassend van koploper Volendam te winnen met 0-1 en zijn op de ranglijst Spijkenisse gepasseerd dat uit met 3-1 verloor van SC Feyenoord. Ondanks deze uitslagen is Achilles Veen toch veilig, omdat in de laatste speelronde Capelle en Spijkenisse elkaar treffen. Ter Leede wist te profiteren van de Volendamse misstap door met 2-0 thuis van Jodan Boys te winnen en is dus opnieuw koploper.

Overige uitslagen:
FC ’s-Gravenzande – Rijnvogels 2-1, DFS – XerxesDZB 5-0, Smitshoek – Swift 1-1

Volgende week
Achilles Veen kan volgende week nog een rol van betekenis gaan spelen in de titelstrijd. Zaterdag 18 mei komt Volendam namelijk op bezoek in Veen. Er zal ook dan weer om 14:30 uur afgetrapt worden.