Achilles Veen verliest dik in Volendam

Zaterdag 22 september mocht Achiles Veen voor het eerst sinds het seizoen 2014/2015 weer een keer op bezoek bij RKAV Volendam. Na een gelijk opgaande, ietwat saaie, eerste helft, waren het in de tweede helft de Volendammers die het duel beslisten en met 3-0 konden zegevieren.

Achilles Veen begon aan de wedstrijd in precies dezelfde opstelling als vorige week in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen DFS. Dat zijn de volgende namen: Jamil Kools, Freek Langermans, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Sem van der Pijl, Toby Tan, Thomas de Man, Theo Martens, Brian Peters, Sen Aerts en Ilias Zaimi.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, met wellicht iets meer balbezit voor de ploeg uit Veen. Er werden echter door beide ploegen totaal geen kansen gecreëerd. Het was een slag op het middenveld waar eigenlijk niemand echt warm van kon worden. Pas 1 minuut voor de rust lukte het Ilias Zaimi om de handen op elkaar te krijgen met een schitterende actie op de achterlijn, maar zijn schot miste alle richting en verdween zelfs over de zijlijn.

Zo’n 4 minuten na rust is het ineens Volendam dat uit een snelle counter op voorsprong weet te komen. Doelpuntenmaker is Jeffrey Veerman. Achilles Veen gaat weer op de aanval, maar kansen creëren lukt nog steeds niet.

De moed zakt helemaal in de schoenen als Volendam uit de volgende vlijmscherpe counter de 2-0 weet te maken in de 56e minuut. Harry Zwarthoed is de afmaker.

Giovanni Franken probeert zijn elftal nog op gang te krijgen met een dubbele wissel. Flavio Andjole en Niek Wilborts komen in het veld voor Sen Aerts en Brian Peters. Maar ook deze wissels weten het tij niet te keren. In de 75e minuut weet Volendam andermaal door de Veense verdediging heen te dringen met de 3-0 als gevolg. Deze keer was de doelpuntenmaker Niels Springer.

Zo’n 10 minuten voor tijd mag ook Soufiane Allach nog invallen voor Thomas de Man, maar ook in de laatste 10 minuten lukt het Achilles Veen niet meer om gevaarlijk te worden. Het grootste wapenfeit was een slappe kopbal uit een hoekschop.

Na een gelijk opgaande eerste helft dus een totaal ander beeld in de tweede helft met een terecht winnaar.

Volendam is door de overwinning op Achilles weer terug aan kop van de Hoofdklasse A met 9 punten. Zij worden op 1 punt achterstand gevolgd door Jong FC Den Bosch, dat thuis met maar liefst 8-2 won van Jodan Boys, en door Spijkenisse, dat zaterdag met 2-2 gelijk speelde uit tegen DFS.

Er staan 3 ploegen op 7 punten. SC Feyenoord, Zwaluwen en FC ’s-Gravenzande. Feyenoord verloor thuis met 2-3 tegen het Amsterdamse Swift. Zwaluwen verloor uit met 3-1 van Ter Leede en FC s’-Gravenzande won uit bij Capelle met 0-1.

Achilles Veen staat op 6 punten nu in de middenmoot op de 8e plaats met dus 3 punten achterstand op koploper Volendam.

Overige uitslagen: Nootdorp – XerxesDZB 1-1, Smitshoek – FC Rijnvogels 3-1.

Wellicht kan Achilles Veen aanstaande zaterdag weer een stapje omhoog maken. Tegenstander op De Hanen Weide is dan Spijkenisse. Aftrap om 14:30 uur.