Achilles Veen 3 start de competitie voortvarend met een ruime zege

De zelfbenoemde vedetten van Veen 3 traden thuis aan tegen Well 3. Deze tegenstander had geen schijn van kans tegen een ontketend Veen. Ze werden van de mat geveegd met 6 – 0.

Eerst maar de uitgebreide lijst van afwezige spelerts. In willekeurige volgorde Aaziz ‘slang’ Laatiyaoui, Ad ‘revalidatie’ van Ballegooijen, Gino ‘disciplinaire schorsing’ Van Vuren, Mart-Jan ‘unkown’ Nieuwenhuijzen, Ruben ‘keukenman’ Burghout, Huibert ‘mexicano’ van Helden en Reinier ‘witte’ Vos. Daarnaast werden Gerben ‘ik wil alleen centraal’ Verheij en Gerwin ‘Qtje koen van sacke’ Sack gedwongen om met ut twidde mee te doen. Roy ‘scooter’ Vos versterkte de gelederen van Veen 4.

Om toch nog wisselmogelijkheid te hebben was Bastiaan ‘mini Ronald’ Vos zo vriendelijk om bij Veen 3 en op de bank plaats te nemen.

Zolang Gerhard ‘stofkapje’ Boogaard niet kan keepen is Nano ‘mini bally’ van Ballegooijen bereid gevonden om te keepen, dit naar ieders tevredenheid. Gelukkig kon Stoffeltje deze keer wel lekker voetballen.

Er werd furieus gestart. Nog voordat de razende reporter aanwezig was, was de score al naar 2 – 0 getild.

De eerste goal werd gemaakt door onze Badr ‘117 kg schoon aan de haak’ Laatiyaoui die een niet te missen kans kreeg geboden door Nick ‘kuiten als leer’ Bouman: 1 – 0.

Vlak daarna viel de 2 – 0 uit een ouderwetse scrimmage, de doelpunt maker is hierdoor onbekend.

Hierna zakte het spel pijl naar een iets bedenkelijker niveau. Dat zelfde kon gezegd worden over het weer, de regen viel met bakken uit de lucht. Dit had een memorabele gebeurtenis tot gevolg. Reinier Vos die aandachtig toeschouwer was moest een bal gaan halen die richting het complex van Frans de wilde was geschoten. Om niet te nat te regenen pakte hij de auto om de bal te gaan halen. Hilariteit ten top.

Vlak voor rust was het de van vakantie teruggekeerde aanvoerder Arjan Klop die uit een corner de 3 – 0 aantekende.

Na rust een op goals jagend Veen 3, en een tegenstander die met lood in de schoenen over het veld stiefelde.

Gerhard Boogaard viel na rust in voor Michael ‘Pantani’ van der Velden. Laatstgenoemde ging de vlag hanteren.

Well 3 kwam de middenlijn niet meer over, ze konden niet meer, wilden niet meer en werden vastgezet door Veen 3 op eigen helft. Soms had het wel wat weg van een handbal opstelling.

Een bal van de flanken viel voor de voeten van onze knuffel Marokkaan Badr die de 4 – 0 aantekende. De 5 – 0 kwam op naam van Matthijs’ konkelaar’ Burghout die op een voor hem zo karakteristieke wijze scoorde. Al pielend en pingelend draaide hij zijn verdediger dol en wist de bal in een piepklein gaatje bij de eerste pal langs de keeper de schuiven.

Tussentijds viel Bastiaan Vos in voor de niet okselfrisse Nick Bouman, die donderdag 80 kilometer had gelopen met een bepakking van 45 kilo op zijn rug.

Jan ‘knotloze knotwilg’ Honcoop mocht voorin oorlog gaan maken.

Veen 3 werd verblijd met een bezoekje van een wel heel bijzondere supporter namelijk Goof d’n Bram die bij zijn zoon kwam kijken. Niet wetende dat zijn zoon een eind verderop in Hei- en Boeicop met Veen 5 aan het spelen was, we hebben hem maar even in die waan gelaten.

Tussentijds was de score getild naar 6 – 0 door wederom Badr die daarmee een valse hattrick op zijn naam wist te schrijven.

Na het affluiten door Jacco ‘hey shag’ Vos konden de jongens aan het welverdiende pilsje gaan nippen. Eindstand 6 – 0  voor Achilles.

Komende zaterdag staat een competitiewedstrijd uit tegen Almkerk 4 op het programma om 14:30.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Frank van Ballegooijen, Peter van Helden, Jan Honccop, Michael van der Velden; William Vos, Arjan Klop, Gerrold Burghout; Matthijs Burghout, Nick Bouman, Gerben Verheij, Badr Laatiyaoui