Achilles Veen sluit winnend af en eindigt vijfde

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 4 juni stond voor Achilles Veen 1 de laatste competitiewedstrijd op het programma. Er moest thuis tegen SC Feyenoord aangetreden worden. Voor Achilles Veen stond er niets meer op het spel. SC Feyenoord deed nog mee om 2 prijzen. Toch kregen de Rotterdammers in Veen niets cadeau en de vele afscheid nemende spelers van Achilles Veen deden dat in stijl door de laatste wedstrijd met 2-0 te winnen.

Helaas kon clubtopscorer Sen Aerts niet meedoen tijdens zijn afscheid. Hij raakte vorige week zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Terwijl Feyenoord dus nog meedeed om de prijzen, was daar op het veld weinig van te merken. Het was bijna de hele wedstrijd eenrichtingverkeer richting het Rotterdamse doel. In de openingsfase leidde dit al tot een schietkans voor Teun Sebregts en een 100% kans voor Thomas Schilders die alleen voor de keeper kwam. Ook kansen voor Rémon Koenen, Niek Wilborts en Maarten Boddaert troffen in de eerste helft geen doel.

Pas na de rust is er de eerste echt kans voor Feyenoord, maar Jordy Zielschot kan de poging eenvoudig vangen. Daarna gaat Achilles Veen verder met aanvallen. In de 53e minuut stuit Niek Wilborts weer op de keeper en de rebound van Rémon Koenen wordt door een verdediger van de doellijn gehaald. Twee minuten later weer een poging van Teun Sebregts op aangeven van Jay-Jay Meierdres, maar deze inzet gaat voorlangs.

Na ruim een uur spelen is het dan eindelijk wel raak. Het is opnieuw Jay-Jay Meierdres met een gevaarlijke voorzet. Ontvanger Thomas Schilders is deze keer wel trefzeker en werkt knap de 1-0 tegen de touwen.

Ook na de 1-0 blijft het kansen regenen voor de thuisploeg. Jay-Jay Meierdres, Nikki Baggerman en Thomas Schilders hebben echter het vizier niet op scherp staan.

Een kleine 10 minuten voor tijd gunt John Karelse Thijs van den Berg en Maarten Boddaert een publiekswissel. De afscheid nemende spelers verlaten onder luid applaus het veld.

Ousmane Traore is een van de invallers en die weet er met zijn eerste balcontact al 2-0 van te maken. Daarmee is de wedstrijd gespeeld en boekt Achilles Veen een verdiende overwinning op SC Feyenoord en eindigt op de vijfde plaats. Helaas dit seizoen net buiten de prijzen. De trein van hoofdtrainer John Karelse kwam dit seizoen iets te laat op gang om een prijs te kunnen pakken. Gelukkig is het seizoen wel in stijl afgesloten en kan er met opgeheven hoofd afscheid genomen worden.

SC Feyenoord kon na afloop toch de bloemen ontvangen voor de gewonnen periodetitel. De Rotterdammers hadden geluk dat vv Capelle vlak voor tijd een strafschop miste, anders hadden ze met legen handen gestaan. Dat is nu vv Capelle overkomen. De Capellenaren stonden dit seizoen lang bovenaan, maar eindigen met legen handen. Vanaf deze plaats uiteraard ook nog felicitaties aan de terechte kampioen FC Rijnvogels.

Na de wedstrijd werd er op het veld (soms emotioneel) afscheid genomen van de vertrekkende spelers en staf. Een aantal van de vertrekkende/stoppende spelers zullen bij veel supporters onuitwisbare herinneringen hebben gemaakt. Vanaf deze plaats nogmaals iedereen bedankt voor de inzet voor onze mooie club en we hopen jullie nog vaak op De Hanen Weide te mogen begroeten.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg (84’ Vincent van Hoof), Maarten Boddaert (84’ Zain Moghal), Mats van Huijgevoort, Teun Sebregts (85’ Daan Wensink), Nikki Baggerman, Niek Wilborts (85’ Melle Mandemakers), Rémon Koenen, Thomas Schilders (84’ Ousmane Traore), Jay-Jay Meierdres

De concurrentie
Zoals eerder aangegeven is FC Rijnvogels kampioen geworden van de Hoofdklasse A. De Katwijkers maakten geen fout en wonnen met 2-0 van Zwaluwen. Doordat Feyenoord in Veen verloor en Capelle in Doorewerth tegen DUNO niet verder kwam dan een 1-0 verlies eindigt FC Rijnvogels met een voorsprong van 5 punten op nummer 2 Feyenoord en nummer 3 Capelle.
Spijkenisse speelde bij Jodan Boys met 1-1 gelijk en ontloopt door de goede eindsprint de nacompetitie. Scherpenzeel won met 2-0 van ARC, maar zal toch de nacompetitie in moeten om lijfsbehoud, evenals DUNO.
Overige uitslagen: FC ’s-Gravenzande – DHSC 1-1, sv Poortugaal – Rijsoord 3-1, Achilles ’29 – Smitshoek 2-4

Volgende week
Komend weekend is er voor Achilles Veen 1 geen officieel programma meer, maar desondanks hopen we toch u allen te kunnen begroeten op Sportpark De Hanen Weide. Vrijdagavond wordt er al gestart met het Haantjes Toernooi met aansluitend een feestavond! Het Haantjes Toernooi wordt zaterdagmiddag afgemaakt. Daaropvolgend zal er een afscheidswedstrijd plaatsvinden voor Thijs van den Berg en Sen Aerts. Ook daarna zullen we het weer gezellig gaan maken met een feestavond!

Topscorers Achilles Veen

Sen Aerts 8
Thomas Schilders 8
Rico Geeroms 6
Maarten Boddaert 6
Jay-Jay Meierdres 6
Rémon Koenen 6
Thomas de Man 5
Ousmane Traore 5
Niek Wilborts 3
Thijs van den Berg 2
Teun Sebregts 2
Gino Dix 1
Melle Mandemakers 1
Glenn Kools 1
Nikki Baggerman 1
Zain Moghal 1