Achilles Veen raakt achterop door verlies bij ’s-Gravenzande

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag stond er voor de manschappen van John Karelse een uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande op het programma. Na een matige eerste helft stond er 2-1 op het scorebord. De tweede helft was van Achilles Veen zijde veel beter, maar het net werd door de ‘groen-witten’ niet meer gevonden. Eindstand 3-1

Vanaf het startsein is het vooral ’s-Gravenzande met balbezit en druk vooruit. Dit resulteert al in de 7e minuut in een grote kans voor de thuisploeg die ruim over wordt geschoten. Achilles Veen heeft het duidelijk moeilijk met de snelle voorwaartsen van FCG. In de 12e minuut is het dan ook wel raak. Na een snelle aanval over de linker kant komt ’s-Gravenzande op een 1-0 voorsprong.

In de 18e minuut komt Achilles Veen er voor het eerst gevaarlijk uit en is het ook meteen raak. De aanval over de rechter kant wordt afgewerkt door Thomas Schilders die zijn ploeg dus op gelijke hoogte brengt. Lang valt er niet te genieten van de gelijke stand, want binnen een minuut staat ’s-Gravenzande alweer op een 2-1 voorsprong.

Ook in het vervolg van de eerste helft is ’s-Gravenzande de betere ploeg. Thijs van den Berg haalt nog een keer een bal van doellijn en ook Jordy Zielschot moet nog een keer handelend optreden om de schade voor de rust te beperken.

Na de rust komt Ousmane Traore in het veld voor Melle Mandemakers. Wellicht om achterin wat meer snelheid te hebben, maar misschien ook wel voor wat extra aanvallende impulsen. Het doet het spelbeeld zeker goed, want Achilles Veen groeit de tweede helft in de in de wedstrijd. De tegenstander wordt teruggedrongen op de eigen helft en er worden goede kansen gecreëerd door Achilles Veen.

Thomas Schilders probeert het in de 62e minuut met een goede omhaal, maar heeft net pech de onderkant van de lat te raken. Een paar minuten later probeert de goed spelende Niek Wilborts het met een afstandsschot, maar schiet recht op de keeper. Een kwartier voor tijd legt Vincent van Hoof de bal panklaar bij Thomas Schilders op zijn hoofd, maar de spits kopt de bal jammerlijk over.

Tien minuten voor tijd is de thuisploeg voor het eerst weer echt gevaarlijk in de tweede helft en is het meteen wel raak. FCG komt op 3-1 en daarmee is de wedstrijd wel gespeeld. Achilles Veen krijgt wederom een lesje in effectiviteit.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Melle Mandemakers (46’ Ousmane Traore), Thijs van den Berg, Rico Geeroms (82’Gino Dix), Vincent van Hoof, Niek Wilborts, Maarten Boddaert, Glenn Kools (75’ Teun Sebregts), Rémon Koenen, Thomas Schilders, Thomas de Man

De concurrentie
De positie op de ranglijst (12e) blijft voor Achilles Veen ongewijzigd. De achterstand op de 3 ploegen erboven (DUNO, ARC en Scherpenzeel) is inmiddels wel opgelopen tot 5 punten. DUNO wist knap 1 punt te pakken op bezoek bij koploper Rijnvogels: 1-1.
Overige uitslagen: Scherpenzeel – Jodan Boys 1-2, Smitshoek – DHSC 1-0, Capelle – Spijkenisse 1-0, ARC – Feyenoord 1-4, Achilles ’29 – Poortugaal 1-2 en Rijsoord – Zwaluwen 0-5.

Volgende week
Achilles Veen heeft een lange voorbereidingstijd op de bekerkraker in de TOTO KNVB beker tegen Unitas. Die wedstrijd staat op het programma voor woensdag 27 oktober. Voor die tijd zijn er voor Achilles Veen 1 geen wedstrijden.