Achilles Veen pakt punt op bezoek bij SC Feyenoord

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 1 april stond SC Feyenoord – Achilles Veen op het programma. Er werd al om 13:00 afgetrapt op veld 2 van een regenachtig sportpark Varkenoord. Evenals vorig jaar moesten beide ploegen de punten delen: 1-1

Achilles Veen stond met dezelfde 11 spelers aan de aftrap als een week eerder tegen Capelle. Die 11 moesten direct met man en macht verdedigen, want Feyenoord zocht meteen de aanval. Dit leidde al in de 4e minuut in een strafschop tegen. Tim van Broekhoven maakte de overtreding, die hem ook een gele kaart opleverde. De strafschop werd niet al te overtuigend ingeschoten, maar wel overtuigend gepakt door Jorn Wagener die de inzet zelfs klem vast heeft. Een domper voor de thuisploeg en een mooie opsteker voor Achilles natuurlijk.

In de 10e minuut is het aan de andere kant wel meteen raak bij de eerste Veense kans. Tim van Broekhoven vuurt een vrije trap van zo’n 20 meter hard op doel. De Rotterdamse doelman moet de bal loslaten en Fabian Korporaal is er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten.

In het vervolg is het vooral Feyenoord dat de bal heeft en ook regelmatig gevaar kan stichten voor de Veense goal. Er worden veelvuldig gevaarlijk voorzetten voor de goal geslingerd, maar de voorwaartsen van Feyenoord weten er geen raad mee. Bij een hoekschop wordt zelfs een kopbal door Jari Koenraat van de lijn gehaald. Met een beetje kunst en vliegwerk bereikt Achilles Veen met een 1-0 voorsprong de rust.

In de tweede helft golft het spel wat meer heen en weer. Beide ploegen krijgen nu kansen. Feyenoord om op gelijke hoogte te komen en Achilles Veen om de voorsprong uit te breiden. De eerste kans is in de 49e minuut voor Tim van Broekhoven die een kopkans krijgt op aangeven van Jari Koenraat, maar zijn inzet gaat net naast. In de 53e minuut komt Feyenoord heel gevaarlijk voor de goal van Jorn Wagener, maar Ozan Cimen kan net op tijd ingrijpen. Een minuut later is er meteen aan de andere kant weer gevaar. Jari Koenraat schiet hard op de vuisten van de keeper en Justin Beemsterboer krijgt in de rebound de kans om binnen te schieten in een vrijwel verlaten doel, maar schiet wild over.

Na ruim een uur spelen juicht Feyenoord voor een gelijkmaker, maar de scheidsrechter had goed gezien, dat de bal met de hand het doel in werd geslagen. Dit levert de Rotterdamse aanvaller een gele kaart op. Een minuut later is het alsnog raak. Deze keer wist de voorwaartse van Feyenoord wel raad met een voorzet en kopte behoorlijk vrijstaand beheerst binnen.

Ook in het restant blijft het spel op en neer golven en zijn de grootste kansen nog voor Achilles Veen. Jari Koenraat schiet net naast na terugleggen van Daan Wensink. In de slotfase zijn er ook nog kansen voor Jari Koenraat, maar zijn schot wordt twee keer van richting veranderd en gaat net naast. Ook de ingevallen Jesse van Baal komt alleen voor de keeper, maar probeert wat gehaast een lobje dat niet hoog genoeg komt om het de keeper moeilijk te maken. Even daarvoor ontsnapt Achilles Veen nog wanneer een Rotterdams afstandsschot via de binnenkant van de paal terug het veld in komt.

Over de gehele wedstrijd gezien is het gelijkspel een terecht resultaat, maar voor de spelers voelde het toch anders door de gemiste kansen aan het einde van de wedstrijd.

Jorn Wagener (C), Ozan Cimen, Daan Wensink, Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven (59’ Mats van Huijgevoort), Niek Wilborts (81’ Glenn Kools), Jeroen Sterrenburg, Jens Verschuren (81’ Jesse van Baal), Fabian Korporaal, Justin Beemsterboer, Jari Koenraat

WNC liep 2 puntjes uit op Achilles Veen doordat de Waardenburgers niet geheel verrassend thuis met 3-1 wisten te winnen van hekkensluiter De Dijk. Zwaluwen wist zeer verrassend met 1-3 te winnen op bezoek bij koploper Kloetinge en gaat over Achilles Veen heen op de ranglijst naar de elfde plaats. Nummer 2 Capelle wist opnieuw niet te profiteren van puntenverlies van de koploper. Thuis tegen Goes stond er na 90 minuten 2-5 op het scorebord.
Overige uitslagen: sv Poortugaal – ODIN 59 3-2, FC ’s-Gravenzande – Jodan Boys 4-0, Spijkenisse – Smitshoek 1-1 en ARC – Nieuwenhoorn 4-2.

Komend paasweekend is Achilles Veen 1 vrij. Een week later staat de thuiswedstrijd tegen FC ‘-s-Gravenzande op het programma. Daar heeft Achilles Veen nog een appeltje mee te schillen. De uitwedstrijd werd namelijk kansloos met 5-0 verloren. De wedstrijd op 15 april begint uiteraard om 14:30 uur.