Achilles Veen pakt broodnodige punten tegen WNC

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 3 december stond er voor Achilles Veen een thuiswedstrijd op het programma. Het was tijd voor de streekderby tegen WNC uit Waardenburg. Achilles Veen had de punten keihard nodig en deed dan ook wat er van hen verwacht werd. Er werd een knappe 2-1 overwinning geboekt.

Die 2-1 eindstand stond overigens al met de rust op het scorebord en daar zag het in de eerste helft lange tijd niet naar uit. De gasten uit Waardenburg begonnen beter aan de wedstrijd en was gevaarlijk met een aantal snelle aanvallers. De kansen bleven echter nog onbenut en ook Thomas de Man was dichtbij de openingstreffer, maar kon net niet bij de voorzet van Jens Verschuren.

Na 24 minuten spelen was het toch WNC dat verdient op 0-1 kwam door een schot dat van richting veranderd werd en Rick van der Leest kansloos liet.

Na de openingstreffer begon Achilles Veen zich steeds meer te laten gelden en dit werd 10 minuten na de openingstreffer al omgezet in de gelijkmaker. Uitblinker Thomas de Man zette voor en Daan Wensink werkte beheerst de gelijkmaker tegen de touwen.

Achilles Veen bleef in die periode aandringen en zette weer 10 minuten later de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Niek Wilborts jaagt de bal namelijk snoeihard in de kruising!

In de tweede helft probeerde WNC de druk er nog op te zetten, maar kwam niet echt tot kansen. Dat offensief duurde ook niet veel langer dan een kwartiertje. Achilles Veen kon achterover leunen en WNC deed daar niet veel meer mee. Uiteindelijk waren de kansen vooral voor de groen-witten om de score verder uit te breiden. De kansen waren echter niet meer besteed aan Niek Wilborts en de goed ingevallen Ousmane Traore.

Rick van der Leest, Rico Geeroms, Jeroen Sterrenburg, Tim van Broekhoven, Glenn Kools (89’ Melle Mandemakers), Niek Wilborts, Nikki Baggerman, Jari Koenraat, Jens Verschuren (74’ Justin Beemsterboer), Thomas de Man (81’ Ousmane Traore)

De punten waren broodnodig voor Achilles Veen, want ook Zwaluwen wist knap 3 punten te pakken op bezoek bij Smitshoek (1-2) en Spijkenisse won thuis ruim van Nieuwenhoorn met 4-0.
Overige uitslagen: SC Feyenoord – De Dijk 1-1, FC ’s-Gravenzande – ODIN 59 3-2, Capelle – sv Poortugaal 2-2, Jodan Boys – Goes 0-2 en Kloetinge – ARC 3-2.

Zaterdag 10 december wacht Achilles Veen een uitwedstrijd tegen Goes. De wedstrijd begint om 14:30 uur.