Achilles Veen met opgeheven hoofd uit de beker

achdvs4

Donderdagavond 16 december was het dan zover. Achilles Veen – DVS ’33 Ermelo stond op het programma in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker. Op voorhand een historische wedstrijd aangezien beide ploegen nooit eerder zover kwamen in het landelijke bekertoernooi. Een plaats bij de laatste zestien was de inzet.

Doordat het niet was toegestaan toeschouwers toe te laten, had de KNVB in samenwerking met ESPN alles op alles gezet om zoveel mogelijk mensen toch getuige te laten zijn van deze bekerronde. Dit resulteerde in het feit dat alle zestien de wedstrijden live te zien waren op ESPN, waarvoor onze complimenten!

Voor aanvang hing er een behoorlijke mist over het veld en dat werd niet minder door al het vuurwerk dat rondom ons sportpark werd aangestoken. Toch was alles zo goed als opgetrokken toen er aan de minuut stilte ter ere van onze overleden erevoorzitter Janthijs de Fijter werd begonnen.

Achilles Veen begint wat afwachtend aan de wedstrijd en lijkt organisatorisch wat zoekende. Dit resulteert al in de zesde minuut in een tegendoelpunt wanneer Nicky van Hilten vrij binnen kan koppen.

Daarna schudt Achilles de schroom van zich af en gaat ook de aanval zoeken. Dit resulteert in eerste instantie in een geblokt schot van Vincent van Hoof en een rush over de rechter kant van Zain Moghal, maar bij de voorzet ligt de doelman van de gasten in de weg. Ook DVS ’33 komt er zo nu en dan uit en creëert ook wat kansjes, maar in deze fase is het toch vooral Achilles Veen dat met mooie aanvallen gevaarlijk wordt. Er volgen binnen het half uur ook nog kansen voor Rémon Koenen en Thomas Schilders, maar ook deze leveren geen goals op.
In de 36e minuut krijgt Thomas de Man misschien wel de grootste kans van de eerste helft, maar hij leek een beetje te schrikken van zijn vrije kopkans en kop de bal veel te slap bij de doelman in zijn handen. Nog geen minuut later laat Achilles Veen weer een prachtige combinatie zien die Rémon Koenen 1 op 1 voor doelman zet, maar de keeper weet er met zijn vingertoppen een hoekschop van te maken.

Voor de tweede helft begon moest er weer even gewacht worden tot de kruitdampen waren opgetrokken, maar er kon uiteindelijk toch weer gestart worden. Helaas is er ook aan het begin van de tweede helft weer een moment van onoplettendheid achterin en DVS ’33 kan via Ali Akla meteen weer profiteren met de 0-2.

In de verder beginfase van de tweede helft is het vooral DVS ’33 dat de bal heeft en af en toe wat kleine kansjes creëert. Het zicht wordt door de mist steeds slechter en voetballen wordt steeds lastiger. Een oranje bal helpt er ook niet meer aan en in de 66e minuut besluit arbiter Timmer de wedstrijd te staken en af te wachten of de mist nog enigszins wil optrekken.

Wonderbaarlijk gebeurt dit en na een staking van ruim een half uur laat de scheidsrechter beide ploegen nog wat opwarmen en lijkt de wedstrijd toch uitgespeeld te gaan worden. Ondanks dat voor de uiteindelijke hervatting de mist toch weer erger leek te zijn geworden wordt de wedstrijd toch nog uitgespeeld. Goed voetbal was nog nagenoeg onmogelijk en goed te volgen was de wedstrijd zeker niet meer. Beide ploegen krijgen nog wat kleine kansjes en DVS ’33 weet zelfs nog een keer de buitenkant van de paal te raken.

Het lukt Achilles Veen helaas niet om er nog een serieus slotoffensief uit te persen. De 0-2 wordt door DVS vakkundig naar de eindstreep geholpen. DVS ’33 mag gaan hopen op een mooie tegenstander uit het betaald voetbal en Achilles Veen kan met opgeheven hoofd de winterstop in. Op basis van de eerste helft had er voor de ‘groen-witten’ wellicht meer in gezeten, maar het mocht helaas niet zo zijn voor de mannen van John Karelse.

Jordy Zielschot, Zain Moghal, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof (67’ Rico Geeroms), Teun Sebregts, Niek Wilborts (67’ Sen Aerts), Glenn Kools, Rémon Koenen, Thomas Schilders (67’ Gino Dix), Thomas de Man

Samenvatting
Heeft u de wedstrijd niet live kunnen zien? KLIK DAN HIER om de samenvatting te bekijken!