Achilles Veen loopt in het mes van Wittenhorst

23-P9230810

Zaterdag 23 september speelde het nog ongeslagen Achilles Veen zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen tegen Wittenhorst uit Horst. Die ongeslagen status kwam een eind aan. De gasten wisten met 0-1 aan het langste eind te trekken en gingen met 3 punten naar huis.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter ere van ons overleden Erelid Jan van Aalst. Achilles Veen stond aan de aftrap in dezelfde opstelling als vorige week in de tweede helft. Toen werd tegen Halsteren een zeer goede tweede helft gespeeld, dus die keuze van coach Dennis van der Steen was niet zo gek. Wittenhorst is echter een heel andere tegenstander dan Halsteren, zo bleek al snel.

De gasten hadden een duidelijk strijdplan. Vanuit een goed verdedigend blok werd door de Limburgers op de counter geloerd. Achilles Veen had veel balbezit, maar had het erg moeilijk om door dat verdedigende blok heen te komen. Jari Koenraat werd een aantal keren gevaarlijk. Eerst wordt zijn schot geblokt en uit de daarop volgende corner kopt hij de bal op de bovenkant van de lat. In de 21e minuut gaat een kopbal van Stephen Warmolts via een tegenstander net voorlangs.

In de 37e minuut komt Wittenhorst op voorsprong. Van ruim 20 meter mag er aangelegd worden voor een vrije trap. De bal wordt langs de muur getrapt en doelman Jan Schimmel verkijkt zich op de ogenschijnlijk houdbare bal die via hem en de paal in het doel belandt. Tegen de verhouding in komt Wittenhorst dus op voorsprong. Vlak voor rust wordt Wittenhorst nog een keer gevaarlijk. Nu redt Jan Schimmel goed in de korte hoek.

Ook in de tweede helft begint Achilles Veen aanvallend en de gasten laten dit ook gebeuren. Tim van Broekhoven ziet in de 47e minuut bijna zijn voorzet binnen vallen. Jochem Scheij trekt gevaarlijk naar binnen, maar schiet in de korte hoek net naast. Fabian Korporaal schiet over van randje ‘zestien’.

Pas in de 67e minuut wordt Wittenhorst voor het eerst weer gevaarlijk. Wederom een goed genomen vrije trap die goed gepakt wordt door Jan Schimmel. Bij de daarna volgende hoekschop moet Jan Schimmel wederom ingrijpen en doet dat opnieuw goed.

De grootste kans op de gelijkmaker was in de 71e minuut voor Jens Verschuren. Na een mooie actie van Glenn Kools kan hij van een meter of 12 uithalen, maar schiet wild over. In de 86e minuut valt nog bijna een van richting veranderde vrije trap van Tim van Broekhoven binnen, maar deze gaat net naast.

Zo is Achilles Veen zijn ongeslagen status kwijt, evenals de koppositie. De groen-witten staan na het weekend op 10 punten en delen de tweede plaats met Goes en Wittenhorst achter nummer 1 (op 12 punten) UDI ‘19/CSU.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Ingo van Weert, Tim van Broekhoven, Jens Verschuren, Melle Mandemakers (69’ Glenn Kools), Fabian Korporaal, Thomas de Man, Jari Koenraat, Jochem Scheij

UDI ‘19/CSU wist afgelopen zondag wel de drie punten te pakken. Er werd op bezoek bij Unitas ’30 met 0-4 gewonnen waarmee ze de nieuwe koploper zijn.
Overige uitslagen: Dongen – Goes 1-1, Orion – EVV Echt 1-2, Best Vooruit – Juliana ’31 2-0, Nemelaer – SV Venray 2-4, Nuenen – SC Kruisland 1-2 en HVCH – Halsteren 1-3.

Zaterdag 30 september kan Achilles Veen de koppositie terug veroveren. De groen-witten mogen  namelijk op bezoek bij de huidige koploper UDI ‘19/CSU. De wedstrijd begint om 18:00 uur.