Achilles Veen krijgt deksel op de neus in Goes

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 10 december ging Achilles Veen 1 op bezoek bij de nummer 6 van de ranglijst. Dat was vv Goes.

Achilles Veen kon voor de derde keer achter elkaar in dezelfde opstelling aantreden, maar dat bleek geen garantie voor succes. Na 90 minuten stond er een ietwat geflatteerde 4-0 op het scorebord.

De gevaarlijkste momenten van Achilles zaten in de openingsfase van de wedstrijd. Eerst was het al in de eerste minuut Goes dat gevaarlijk was, maar die inzet ging net naast.

Daarna een goede aanval van Achilles over de linker kant, maar de voorzet van Jens Verschuren komt net achter Thomas de Man terecht. Die krijgt met een hakje de bal nog wel richting het doel, maar weer het de keeper niet echt moeilijk te maken.

Kort daarna is er weer Veens gevaar met een goede aanval over rechts via Daan Wensink en Jari Koenraat. Laatstgenoemde geeft hem afgemeten voor op Jens Verschuren, maar zijn kopbal gaat helaas over.

Daarna is het vooral de thuisploeg die balbezit heeft, maar pas vlak voor de rust echt gevaarlijk kan worden. Het is dan Rick van der Leest die met een fantastische ingreep zijn ploeg op de been houdt.

In de tweede helft begint Achilles Veen opnieuw wat sterker dan de thuisploeg, maar de kansjes zijn niet aan Jens Verschuren en Thomas de Man besteed.

In de 66e minuut denk Goes op voorsprong te komen, maar deze treffer wordt nog afgekeurd wegens buitenspel. Even daarna wordt het wel een feestje voor de thuisploeg.

In de 71e minuut komt de thuisploeg namelijk op voorsprong via een van richting veranderd schot. In de 78e minuut wordt het door een prachtig afstandsschot 2-0 en in de 80e en 83e minuut vallen ook nog eens de 3-0 en de 4-0 binnen.

Tussendoor wist Achilles Veen alleen uit een vrije trap nog een keer gevaar te stichten. Deze raakte na de stuit nog de lat en kon daarna alsnog door de doelman gevangen worden.

Al met al een verdiende, maar ietwat geflatteerde nederlaag voor de groenwitten.

Rick van der Leest, Daan Wensink, Jeroen Sterrenburg (46’ Mats van Huijgevoort), Rico Geeroms, Tim van Broekhoven (78’ Justin Beemsterboer), Glenn Kools (75’ Ousmane Traore), Niek Wilborts, Nikki Baggerman, Jari Koenraat, Jens Verschuren, Thomas de Man

Komende week staat er voor Achilles Veen nog een bekerwedstrijd op het programma. Dinsdag 13 december wordt er in een thuiswedstrijd om 20:00 uur afgetrapt voor de gemeentelijke derby tegen vv Almkerk.