Achilles Veen in spektakelstuk naar gelijkspel tegen Juliana ‘31

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 3 februari speelde Achilles Veen weer een avondwedstrijd op bezoek bij Juliana ’31 in Malden. In de rust leek er niks aan de hand voor de groenwitten, omdat met een 0-2 tussenstand de kleedkamer werd opgezocht, maar in de slotfase was er nog een inhaalrace nodig om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Achilles Veen was in de openingsfase de betere ploeg en al snel kwam er uit een hoekschop een kopkans voor Melle Mandemakers. Hij zag zijn inzet net over gaan. Ook Juliana ’31 zocht de aanval en kwam na ruim 10 minuten ook tot een kopbal uit een hoekschop, maar deze ging naast.

In de 12e minuut was het wel raak voor Achilles Veen. Na een mooie aanval en voorzet van Jochem Scheij was het Pim Goossens die de bal steenhard de kruising in kopte.

Ook Juliana ’31 blijft tussendoor speldenprikjes uitdelen. Eenmaal was Stephen Warmolts er op tijd bij om een scherpe voorzet over de achterlijn te werken en even later is er een behoorlijke kans voor Juliana, maar het schot gaat voorlangs. Tussendoor was Achilles Veen ook alweer dreigend, maar Pim Goossens kon net niet bij de scherpe voorzet van Jochem Scheij. Ook Kevin Vermeulen komt in scoringspositie na goed terugleggen van Thomas de Man, maar zijn schot belandt in de handen van de doelman.

Na ruim een half uur spelen verschijnt Juliana weer gevaarlijk voor de Veense goal, maar een redding van Jan Schimmel en de paal voorkomen de gelijkmaker. Een paar minuten later is het voor Veen wel raak. De voorzet van Jochem Scheij wordt afgeslagen, maar belandt voor de voeten van Melle Mandemakers. Die bedenkt zich geen moment en schuift de bal met zijn linker in de rechter hoek. 0-2!

In de tweede helft krijgen we een ontketend Juliana ’31 te zien. De thuisploeg heeft maar 10 minuten nodig om uit twee voorzetten op gelijke hoogte te komen en nadat Jan Schimmel in de 69e minuut de bal bij een tegenstander inlevert wordt het zelfs 3-2 voor de thuisploeg. Als het in de 80e minuut ook nog uit een strafschop (overtreding van Daan Wensink) 4-2 wordt lijkt de wedstrijd wel gespeeld te zijn.

Het lukt Achilles Veen echter om de rug te rechten en in de 83e minuut wordt het door een treffer van Fabian Korporaal voor de 4-3 toch weer spannend. Achilles Veen gaat opportunistischer spelen en gaat de bal meer naar voren ‘pompen’. Dit levert in de 91e minuut nog een strafschop op en die wordt uiteraard benut door spits Pim Goossens die daarmee zijn ploeg weer op 4-4 brengt.

Na 5 minuten extra tijd fluit de prima leidende scheidsrechter voor het einde. Juliana ’31 en Achilles Veen delen de punten na een mooi spektakelstuk.

Jan Schimmel, Luca den Heijer, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Daan Wensink, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (79’ Nikki Baggerman), Jeroen Sterrenburg (70’ Glenn Kools), Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man (79’ Jari Koenraat)

Het Veense puntenverlies werd zondag niet afgestraft door de concurrentie. Koploper Goes speelde thuis met 0-0 gelijk tegen HVCH. Nummer 2 Dongen kwam in Echt niet verder dan een 0-0 gelijkspel en nummer 3 Best Vooruit ging op bezoek bij Orion met 2-0 onderuit. Ook UDI ’19 pakte geen punten door thuis met 0-1 van Nuenen te verliezen. Alleen Halsteren kwam wat dichterbij en deed goede zaken in de strijd om de tweede periode door thuis met 2-0 te winnen van Unitas ’30.
Overige uitslagen: SV Venray – SC Kruisland 1-1 en Wittenhorst – Nemelaer 2-2.

Zaterdag 10 februari speelt Achilles Veen de inhaalwedstrijd op bezoek bij Orion. Let op! De wedstrijd begint om 14:00 uur en dus niet om 18:00 uur!