Achilles Veen in extremis langs ASV De Dijk

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 11 februari kwam ASV De Dijk op bezoek op sportpark De Hanen Weide. Er moest gewonnen worden door de groen-witten en dit lukte uiteindelijk. De manier waarop zullen de aanwezigen niet snel vergeten. Eindstand: 3-2

Achilles Veen begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut ging een voorzet hoog de lucht in kwam in de doelmond naar beneden vallen. Jens Verschuren won daar het duel om de bal met de keeper en kopte de 1-0 al binnen.

In het vervolg van de eerste helft kan Achilles Veen nog wat kansjes noteren. Rico Geeroms probeert het een keer afstand, Jesse van Baal schoot een keer met zijn linker en Jens Verschuren kopte nog een inworp van Rico Geeroms op doel, maar deze pogingen waren allen niet doeltreffend.

In de tweede helft wordt Achilles Veen weer wat gevaarlijker. Eerst werkt Niek Wilborts een voorzet van Jens Verschuren vanaf een paar meter over de goal, maar nog in dezelfde minuut is het wel raak. Justin Beemsterboer kreeg de bal voor zijn voeten en schoot met zijn linker snoeihard binnen en zette Achilles Veen daarmee op een wat comfortabelere 2-0 voorsprong.

Wanneer iedereen denk dat het wel gespeeld is, maakt Achilles Veen het zichzelf toch weer moeilijk. In de 83e minuut is het Fabian Korporaal die een overtreding begaat in het strafschopgebied en de bal gaat op de stip. Jorn Wagener zit er dichtbij, maar ziet de bal toch in zijn doel belanden.

In de  blessure tijd komt Tim van Broekhoven alleen voor de keeper en kan de wedstrijd beslissen, maar zijn inzet gaat tegen de paal. In de tegenstoot is het voor de bezoekers meteen weer raak die daarmee op gelijke hoogte komen en denken minimaal een punt te hebben gehaald.

Als we al in de extra tijd zitten slaat na een goede sliding op de bal van Veense zijde de vlam in de pan. Heel de dug-out van ASV De Dijk rent het veld in en wat er vervolgens allemaal op het veld gebeurt is een ware wanvertoning. De scheidsrechter laat de gemoederen wat bedaren en geeft Bas van Stokkom en Dihailey Darnley een rode kaart. Daarna lijkt de scheidsrechter af te fluiten, maar het blijkt om een afkoelingsperiode te gaan.

Na zo’n 10 minuten komen de spelers terug het veld op voor de resterende 3 minuten spelen. Achilles Veen gaat vol voor de winst en vanuit een verre inworp van Rico Geeroms weet de thuisploeg toch nog de voorsprong te pakken. Geeroms gooit de bal het strafschopgebied in, Mark Westerlaken kopt door en Jari Koenraat schiet de winnende goal binnen. Een fantastische ontknoping van een veel te spannende voetbalmiddag in Veen.

Jorn Wagener, Rico Geeroms, Mark Westerlaken, Bas van Stokkom, Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman (81’ Jeroen Sterrenburg), Niek Wilborts (68’ Tim van Broekhoven), Fabian Korporaal, Jens Verschuren, Jesse van Baal (31’ Justin Beemsterboer), Jari Koenraat

Zaterdag 18 februari wacht Achilles Veen een inhaalwedstrijd op bezoek bij Zwaluwen in Vlaardingen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.