Achilles Veen eindigt derde op toernooi OJC

Zaterdag speelde Achilles Veen om de derde plaats in het Pre Season Tournament in Rosmalen tegen gastheer OJC Rosmalen. Vanwege de tropische temperaturen werd er al om 10:00 uur afgetrapt.

OJC leek scherper aan de wedstrijd te beginnen dan Achilles Veen en was meteen een aantal keren gevaarlijk. Toch was het Achilles Veen dat in de zesde minuut de score opende. Rechter verdediger Zain Moghal was de doelpuntenmaker.

Toch wist OJC voor de rust nog op voorsprong te komen. In de 23e minuut werd het 1-1 en vlak voor de rust kwamen de gastheren op een 2-1 voorsprong.

Na een uur spelen trok Rémon Koenen de stand vanaf de stip gelijk en 3 minuten later sprong Maarten Boddaert bij een hoekschop boven iedereen uit om de 2-3 binnen te koppen.

In de 71e minuut pikte ook Thomas Schilders nog een doelpunt mee en bracht de eindstand op 2-4. Daarna was het beste er wel vanaf en begon de hitte zijn tol te eisen. Iedereen leek blij te zijn met het eindsignaal, zodat er verkoeling gezocht kon worden. Achilles Veen eindigt dus als derde op het Pre Season Tournament dat werd gewonnen door vv UNA. Zij wonnen de finale met 2-0 van Blauw/Geel ’38.

Achilles Veen heeft nu 3 trainingen voor de boeg voordat er weer een oefenwedstrijd gespeeld gaat worden. Aanstaande zaterdag wordt er om 14:30 uur op De Hanen Weide afgetrapt tegen zondag-hoofdklasser Halsteren.