Achilles Veen doet zichzelf te kort in thuiswedstrijd tegen Best Vooruit

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 2 december stond er weer eens een thuiswedstrijd op het programma en na twee uitoverwinningen was er vertrouwen dat er ook thuis weer eens een driepunter bijgeschreven kon worden. We kregen echter een inmiddels bekend spelbeeld voorgeschoteld. Achilles Veen had de bal en creëerde kansen, maar kwam toch op achterstand. In extremis werd uiteindelijk nog een knap punt uit het vuur gesleept.

In de basiself had Ingo van Weert plaats gemaakt voor Jens Verschuren. Melle Mandemakers verkaste hierdoor naar de achterhoede.

Zoals eerder aangegeven, was het Achilles Veen dat vanaf de aftrap de aanval zocht en volop kansen creëerde. De grootste was al in de 17e minuut toen Jochem Scheij in scoringspositie kwam na een prachtige aanval over de linker kant, maar Scheij mikte de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Nog voordat er een half uur gespeeld was waren er ook nog kansen voor Pim Goossens die over kopte, een schietkans voor Jens Verschuren ging ruim naast, een schot van Nikki Baggerman ging ook naast en Pim Goossens zijn schot op na aangeven van Jens Verschuren ging via een stuit over.

Pas in de 40e minuut verscheen Best Vooruit voor het eerst gevaarlijk voor de goal en ze gaven Achilles Veen een lesje in effectiviteit, want via de onderkant van de lat werd de bal in de korte hoek binnen geschoten.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. In de 50e minuut wordt door Jens Verschuren de voorzet van Thomas de Man naast de goal geschoven. Nikki Baggerman probeerde het nog een keer van afstand, maar mikte naast. In de 53e minuut moet Jan Schimmel een keer ingrijpen en keert een inzet van Best Vooruit knap met de voet.

In de 57e minuut is het wel weer raak voor de gasten. Om onbekende redenen, mag Best Vooruit een vrije trap tot twee keer toe overnemen en bij de derde poging belandt de bal voor de voeten van een voorwaartse die netjes afrondt.

In de 68e minuut weer gevaar van Achilles Veen. Thomas de Man lijkt voor te willen geven, maar zijn voorzet is zo scherp dat de bal via de keeper de lat raakt, maar helaas niet het net. Even later nog een keer gevaar van de gasten die op de lat schieten. In de 72e minuut nog een kans voor Jens Verschuren, maar nu ligt de doelman in de weg.

In de 75e minuut is het eindelijk wel raak voor Achilles Veen. Jochem Scheij geeft de voorzet en Jens Verschuren weet deze keer wel het net te vinden voor de 1-2.

Achilles Veen gaat dan met nog meer druk vooruit spelen en in de 86e minuut leidt dit tot een grote kans voor Glenn Kools na een mooie actie en voorzet van Thomas de Man, maar het schot gaat net over.

Als de extra tijd al even loopt is het eindelijk toch raak. Thomas de Man is de doelpuntenmaker en zet zijn ploeg op 2-2! Meteen daarna is het klaar en behaalt Achilles Veen een zwaar bevochten punt, waar er gezien de hele wedstrijd echt meer in had gezeten.

Jan Schimmel, Luca den Heijer (46’ Tim van Broekhoven), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Jens Verschuren, Nikki Baggerman (67’ Glenn Kools), Jochem Scheij, Pim Goossens (67’ Ray Versluis), Thomas de Man

Koploper Dongen wist op bezoek bij Unitas ’30 weer 3 punten te pakken: 1-2. Runner up Goes verspeelde wel punten. Uit bij Nuenen werd het 1-1. UDI ‘19/CSU won thuis met 1-0 van Wittenhorst.
Overige uitslagen: Nemelaer – Orion 0-3, SV Venray – Halsteren 4-1, SC Kruisland – Juliana ’31 0-1 en HVCH – EVV Echt werd maar liefst 3-6.

Zaterdag 9 december staat de uitwedstrijd tegen koploper Dongen op het programma. De wedstrijd begint om 18:00 uur.