Achilles Veen boekt zakelijke, maar verdiende overwinning op Unitas ‘30

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 20 april speelde Achilles Veen een uitwedstrijd bij Unitas’30 uit Etten-Leur. Na 90 minuten stond de verdiende 1-2 eindstand op het mooie scorebord in Etten-Leur. De wedstrijd speelde zich af onder wisselende weersomstandigheden, het ene moment regende het en het andere moment regende het, tevens liet de regenboog zich ook nog waarnemen.

Het werd een wedstrijd met twee verschillende helften. De eerste helft was overduidelijk voor Achilles Veen met 65% balbezit en was het meest dreigend. Na 8 minuten een snelle aanval door het midden. Nikkie Baggerman steekt de bal achter de verdediging en Kevin Vermeulen lijkt door te kunnen gaan op de keeper, maar een verdediger van Unitas ’30 kan met een sliding nog net bij de bal. In de 21e minuut het eerste echte grote gevaar voor Achilles. Het is Fabian Korporaal die goed doorkomt en vanaf een meter of 18 de bal richting de kruising stuurt. De keeper van Unitas ’30 tikt de bal knap uit de bovenhoek.

Een paar minuten later mag Kevin Vermeulen aanleggen voor een vrije trap. De bal gaat net over en belandt op het dak van het doel. Na ruim een half uur het eerste gevaar voor de gastheren uit Etten-Leur, maar keeper Jan Schimmel redt knap in de korte hoek.

Uit de tegenaanval schiet Kevin Vermeulen de bal recht op de keeper. Een minuut later komt de bal voor de voeten van Nikki Baggerman, deze haalt uit en schiet de bal net voor langs. In blessuretijd nog een kleine kans voor Unitas ’30. De bal gaat ruim naast en de scheidrechter fluit daarna direct voor de rust.

De tweede helft begint direct met een pittige overtreding op Pim Goossens. Dit betekende dat de uitstekend leidende scheidsrechter Masman zijn eerste gele kaart van de wedstrijd moest trekken. Achilles kreeg in de tweede helft ook nog drie gele kaarten. Achilles begon wat slordig aan de tweede helft, Unitas ’30 probeert ook meer de aanval te zoeken.

Maar na een kwartiertje weet Achilles weer de overhand te nemen. En in de 66e minuut een goede voorzet van de rechterkant en het is Pim Goossens die knap de 0-1 binnen kopt. Een kwartier voor tijd schakelt Achilles Veen snel om en kunnen Tomas de Man en Jochem Scheij alleen op de keeper af, De Man geeft de bal goed af en de lob van Jochem verdwijnt net naast het doel.

In de 78e minuut is het Jochem Scheij die knap wegdraait en beheerst de 0-2 op het scorebord zet de wedstrijd lijkt beslist. In de 1e minuut van de blessuretijd lijkt Achilles na een prachtige aanval de 0-3 te maken alleen schiet Kevin Vermeulen de bal hoog over. Direct uit de tegenstoot maakt Unitas ’30 uit het niets de 1-2. De gastheren zetten nog één keer aan en claimen een strafschop, maar scheidrechter Masman wuift dit weg, na 6 extra minuten zit de wedstrijd erop en kan Achilles Veen drie belangrijke punten bijschrijven.

Volgende week is er i.v.m. Koningsdag geen voetbalprogramma. Zaterdag 4 mei speelt Achilles Veen thuis om 14.30 uur tegen EVV Echt.

Jan Schimmel, Daan Wensink (69’ Luca den Heijer), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers (69’ Tim van Broekhoven), Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Nikki Baggerman (88’ Jeroen Sterrenburg), Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man