Achilles Veen bekert door na overwinning op GJS

Teamfoto-2023-2024

Dinsdag 12 december stond een Districtsbekerwedstrijd op het programma op De Hanen Weide. Achilles Veen mocht het thuis opnemen tegen tweedeklasser GJS uit Gorinchem.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het vooral Achilles Veen met balbezit en dit resulteerde in een aantal kansen. Een schot van Luca den Heijer ging net over en een inzet na een hoekschop werd door een Gorinchemse verdediger van de lijn gehaald. In de 20e minuut was het wel raak. Thomas de Man kon afronden nadat hij met een mooie steekbal voor de doelman werd gezet.

Toen de klok nog niet op 45 stond floot de scheidrechter alvast voor de rust vanwege een gigantische hoosbui.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar Achilles Veen was niet heel zorgvuldig met de geboden kansen.

In de 73e minuut was het wel raak toen Stephan Warmolts een afgeweerde vrije trap binnen kon schieten en daarmee de voorsprong verdubbelde naar 2-0. Zes minuten later was het weer raak toen de ingevallen Willem Timmermans de bal perfect voor de goal gooide en Ray Versluis de 3-0 binnen kon koppen.

In de 89e minuut deed GJS nog wat terug met de 3-1, maar spannend werd het niet meer.

Zo gaat Achilles Veen door naar de laatste 32 van het Districtsbekertoernooi.