Achilles Veen 3 weet nu ook wat verliezen is

De talenten van Veen 3 mochten aantreden tegen Nivo Sparta 5. In een enerverende wedstrijd trokken de groen-witten aan het kortste eind: 3 – 1.

Afwezig en dus niet aanwezig deze zaterdag waren Aaziz ‘de koerier’ Laatiyaoui, Ad ‘Adriaan’ van Ballegooijen, Gino ‘back to the youth’ Van Vuren, Mart-Jan ‘geen idee’ Nieuwenhuijzen, Arjan ‘captain’ Klop, Frank ‘krentenbrood’ van Ballegooijen en Reinier ‘witte’ Vos. Op de bank startten Gerhard ‘schoonenberg’ Boogaard, Huibert ‘Shakespeare’ van Helden, Peter ‘ik dacht dat we om kwart OVER één speelden’ van Helden en Gerwin ‘horrelknie’ Sack.

Alvorens de wedstrijd startte werd er een oorverdovend applaus uitgedeeld aan de scheids, dit omdat het ‘de week van de scheids’ was. Iets waar we later enorme spijt van zouden krijgen.

Wel bijzonder is dat Nivo Sparta geld genoeg heeft om een schitterend sportcomplex aan te (laten) leggen maar geen geld meer over heeft om wat lucht in hun ballen te pompen waardoor bijna de gehele eerst helft met onze bal gespeeld moest worden.

Veen werd vol onder druk gezet door een gretig Nivo dat over een aardig voetballende ploeg beschikt. Toch was het Veen 3 dat de eerste goal wist te maken. Een corner uit het boekje kwam voor de voeten van William ‘Frenkie’ Vos die verwoestend uithaalde (lees een rollertje produceerde) welke door een mêlee van benen heen ging en de keeper op het verkeerde been zette: 0 – 1.

De voorsprong hield niet lang stand. De scheids merkte dat zijn bijdrage nodig was om Nivo een zetje in de rug te geven. Een loepzuivere achterbal werd om onbegrijpelijke reden voor een corner aangezien. Uit deze corner viel de bal voor de voeten van een Nivo’er welke de 1 – 1 binnen lepelde.

Michael ‘lauteraar’ van der Velden offerde zich (volgens eigen zeggen) op en Peter ‘Lamprou’ van Helden betrad het veld. Hierdoor kon de sterke Nick ‘boumstam’ Bouman een linie naar voren schuiven en werd de balans enigszins hersteld.

Niet lang daarna werd het echter 2 – 1 voor de Bommelnaren. Een voorzet werd weggewerkt zo leek het, met de nadruk op zo leek het, door Roy ‘Scooter’ Vos welke compleet over de bal heen maaide en zo een ideale kans bood om het ronde speeltuig in de netten te deponeren.

Niet veel later werd ook nog vol de paal geraakt buiten bereik van de verder prima keepende Nano ‘snotpin’ van Ballegooijen.

Ook Veen 3 liet zich niet onbetuigd maar een prima schietkans op randje 16 voor Ruben ‘Pablito’ Burghout hobbelde naast de voor Veen 3 verkeerde kant van de paal. Zo gingen we met een 2 – 1 achterstand de rust in.

Na rust een stuk beter voor de dag komend derde elftal van Veen. Men had een riant veldoverwicht en speelde prima rond. Dit resulteerde in grote kansen onder andere voor Gerben ‘kul’ Verheij. Ook Badr ‘lerker’ Laatiyoui en Jan ‘sommelier’ Honcoop hadden de aansluitingstreffer op hun schoen maar faalden opzichtig helaas. Niet lang daarna was het een Gelderlander die de genadeslag toediende en de 3 – 1 binnenkopten.

Hierna was het Matthijs ‘frivole fladderaar’ Burghout, die sterk speelde, die de lat teisterde boven de Nivo keeper. Ook had hij recht op een loepzuivere penalty maar deze werd weggewoven door de scheidsrechter die de hele wedstrijd een ordinaire one-man show aan het opvoeren was en elk moment om tegen Veen te fluiten aangreep.

Ondanks het goede spel van de 2e helft moest Veen 3 uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in Nivo Sparta 5 en leed men haar eerste nederlaag van deze voetbaljaargang.

Komende zaterdag staat een bekerwedstrijd thuis tegen Sleeuwijk 5 op het programma om 14:30.