Achilles Veen 3 begint nu pas echt op stoom te komen

De afgelopen drie wedstrijden leverden de Veense trots in bange dagen negen welverdiende punten op. De diverse weersomstandigheden mochten Veen 3 geen parten spelen. De machine dendert door…

Op een warme dag in februari mochten we aantreden tegen Jan van Arckel 4 in Ammerzoden onder het prachtige plaatje van een waar kasteel op de achtergrond.

Er was weer sprake van behoorlijk wat afwezigen. Er niet bij waren Jan ‘zo nu en dan’ Honcoop, Reinier ‘de witte’ Vos, ‘Ad ‘bijna fit’ van Ballegooijen, Frank ‘Aziaat’ van Ballegooijen, Roy ‘scootje’ Vos, Gerwin ‘plakplaatje’ Sack en Marco ‘klimrek’ Honcoop. Ter aanvulling van de figuurlijk uitgedunde selectie was Ronald ‘slager’ Vos vanuit de veteranen bereid gevonden om op de bank plaats te nemen.

Op het bankske mochten Ronald ‘slager’ Vos die zoals gezegd gehuurd werd van Veen 5, Nano ‘Johnny Bravo’ van Ballegooijen en Nick ‘granaatscherf’ Bouman plaatsnemen.

We speelden op het kunstgras op sportpark ‘D’n Huybert’. Met zo’n legendarische naam moest het ook wel een legendarische wedstrijd worden zou je denken maar helaas.

Het spelbeeld van de eerste helft: Veen 3 had de kansen… JvA de goal. Opgelegde kansen voor Arjan Klop (aaide de bal vrijstaand voor de keeper), Huibert ‘shakespeare’ van Helden die op zijn Bombarda’s wegdraaide en Peter van Helden (hij toucheerde de lat boven de voluptueuze keeper) mochten niet het etiket ‘goal’ opgeplakt krijgen. Gezegd mag worden dat de Ammerzodenaren er een redelijk grof spel op na hielden met de nodige gele kaarten ten gevolg.

Keeper Ferdi ‘fikmans’ Kwetters kreeg welgeteld twee kansen tegen op zijn goal in de eerste helft en mocht vervolgens één keer vissen. Een lange bal vanuit de defensie van JvA viel over alles en iedereen heen. Keeper Kwetters kwam ver uit en gaf het lederen speeltuig een loei naar voren echter niet ver genoeg. Na twee passes was de bal in het bezit van een vrijstaande JvA’er voor wie het een koud kunstje was om de 1 – 0 aan te tekenen. Hierna werd de situatie penibel voor Veen 3.

De legio aan aanvallen wisten het netje niet te laten bollen. In de tweede helft kwam Nick ‘fire in the hole’ Bouman het veld in, zijn vlaggertaak werd opgepakt door de duurste vlagger die Veen 3 ooit gehad heeft, en ooit zal gaan krijgen. Nano ‘Bally’ van Ballegooijen mocht zijn keepershandschoenen uit het vet halen en gedurende de tweede helft viel ook Ronald ‘Ronaldo’ Vos nog in.

Ondanks links en rechts wat gezeur op elkaar met de nodige consequenties… (Gerben liet eerst zien hoe goed hij van afstand kan schieten en daarna hoe goed hij kon horden lopen) kwam daar uiteindelijk toch loon naar werken voor de groen-witten. Ook was men getuige van de eerste gele kaart in pak hem beet 10 jaar voor de Veense linksbuiten… Een beetje zwaar gestraft maar toch.

Toch werd uiteindelijk de rood/witte muur geslecht. Zo’n 10 minuten voor het einde van de match werd een perfecte pass op de lopende man, in dit geval Nick Bouman goed ingeschat en door laatstgenoemde onhoudbaar langs de goed spelende keeper uit Ammerzoden  gepegeld: 1 – 1.

Hierna rook Veen 3 bloed en wilde men voor de overwinning gaan, precies zoals het hoort bij de Human Machine.

In de absolute blessuretijd van de wedstrijd, geleid door een jonge maar op zich prima fluitende leidsman, was daar Nick Bouman die nog één keer alle kracht uit zijn vezels perste en een sprint van jewelste over de rechterflank inzette. Zijn voorzet was op maat en werd door onze targetman Badr ‘lerker man’ Laatiyaoui op magistrale wijze in de korte hoek binnen geknald: 1 – 2. Vlak daarna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Einduitslag 1 – 2.

Basisopstelling Veen 3:
Ferdi Kwetters; Michael van der Velden, Peter van Helden, Gerben Verheij en Gerhard Boogaard; Gerrold Burghout, Arjan Klop, William Vos; Ruben Burghout, Badr Laatiyaoui, Huibert van Helden

De week erop mocht thuis worden aangetreden tegen GRC’14 5. Het was windkracht 9 en bijna onverantwoord om te spelen. Het is dat de doelen in de grond zitten verankerd want anders hadden ze omgewaaid. Zelfs scheidsrechter Maurits… zelf toch niet één van de lichtste, had moeite om op zijn benen te blijven staan, nadat de windvlagen waren opgetrokken stond een 2 – 0 overwinning op het digitale wedstrijdformulier.

Deze keer misten we weer behoorlijk wat spelers. De afwezigen waren Jan ‘Janus’ Honcoop, Reinier ‘de witte’ Vos, ‘Ad ‘Bijna, bijna… maar dan ook echt bijna speelklaar’ van Ballegooijen, Frank ‘Bangkok Hilton’ van Ballegooijen, Arjan ‘Skivakantie’ Klop, Gerrold ‘ook op skivakantie’ Burghout en Appie ‘warming up’ Honcoop. Ook Roy Vos was afwezig.

Op de bank begonnen Nano van Ballegooijen en Gerhard Boogaard. Op de keep begon Niels ‘schrieltje’ Duister. Hij was met wat spanbanden vastgemaakt aan de palen om te voorkomen dat hij weg zou waaien. Wat dat betreft was het maar goed dat Marco ‘luftappie’ Honcoop niet meespeelde. Die hadden we geheid uit een van de vlaggenmasten kunnen halen dankzij het onstuimige weer.

Dan nu de wedstrijd… hier kunnen we kort over zijn… bij rust stond het 2 – 0 voor de groen-witte horde door goals van Matthijs ‘gelegenheidsaanvoerder’ Burghout en Badr ‘MOTM’ Laatiyaoui. Dit had 3 – 0 kunnen zijn waren het niet dat William ‘Phillens’ Vos een kopbal OP de doellijn naast wist te koppen. De twee treffers van Veense makelij waren dan ook meteen zo’n beetje de enige twee fatsoenlijke aanvallen. De bal lag door de bizar harde wind meer op het andere veld dan op ons eigen veld en fatsoenlijk overspelen, laat staan een aanval opzetten was er verder helaas niet bij. GRC wist hier bitter weinig tegen in te brengen.

Na rust wat wissels, geen goals en dus maar snel de kleedkamer op zoeken. Eindstand 2 – 0.

Basisopstelling Veen 3:
Niels Duister; Michael van der Velden, Peter van Helden, Gerben Verheij en Gerwin Sack; Ruben Burghout, Nick Bouman, William Vos; Matthijs Burghout, Badr Laatiyaoui, Huibert van Helden

De laatste match van deze verslag ronde is die van de wedstrijd thuis tegen Jan van Arkel 4, een gezellig ploegje. We stonden voor het eerst deze competitie nagenoeg compleet en konden zowaar 6 wissels achter de hand houden op de logischerwijs goedgevulde reserve bank. Dit deed Michael ‘vedette neigingen’ van der Velden besluiten dat hij zijn spullen zou thuis laten omdat we het ook wel zonder hem af konden.

De turtle hand vol afwezigen deze wedstrijd waren Reinier ‘witkop’ Vos, Frank ‘spleetoog’ van Ballegooijen en zoals reeds genoemd Michael ‘mikachu’ van der Velden. Dit betekent dat Ad ‘Der Bomber’ van Ballegooijen zijn schoeisel na ongeveer een klein jaar revalideren na een zware knieblessure weer om zijn talentvolle voeten mocht binden. Een heuglijk moment!

Gepositioneerd op de bank mochten plaats nemen Roy ‘Wesley’ Vos, Jan ‘geen knot meer’ Honcoop, Nick ‘GI’ Bouman, Ruben ‘katertje’ Burghout, Gerwin ‘inktpatroon’ Sack en Gerhard ‘stoffelinho’ Boogaard.

De wedstrijd begon van Veense kant wat afwachtend, we wisten namelijk niet goed wat we konden verwachten van dit JvA, dit gezien het feit dat we enkele weken geleden het erg lastig hadden tegen deze ploeg. Dit was vandaag gelukkig niet het geval.

Na de spreekwoordelijke kat uit de boom te hebben gekeken ging de Veense beer los. Overal op het veld werd full pressure gespeeld op de Ammerzodenaren die niet wisten wat ze overkwam.

Het ‘full gazz’ spel van Veen 3 leverde zo nu en dan aanvallen op uit het Tiki Taca boekje van Guardiola.

Na enkele mogelijkheden die geen kansen genoemd mochten worden werd na een kwartiertje spelen een lompe en onbezonnen overtreding gemaakt op de weer als vanouds ongrijpbare Ad ‘slangemens’ van Ballegooijen. Deze ipon gebeurde binnen het bekende kader, ook wel strafschopsgebied genaamd en dus oordeelde de perfect fluitende scheidsrechter: penalty.

Dit buitenkansje liet onze aanvoerder Klop zich niet ontnemen en dus stuurde hij de iet wat gezette keeper het welbekende ‘oelie oelie bos’ in en tekende voor de welverdiende 1 – 0 voorsprong.

Deze goal was als olie in de motor voor Veen 3. JvA zette hier niks tegenover (of misschien is het wel: kon hier niks tegenover zetten) en dus viel Veen 3 naar hartenlust aan.

Uit een hoekschop was het Badr ‘stormram’ Laatiyaoui die als een arend naar de bal toe zweefde en er koppend 2 – 0 van maakte. Een mooie goal.

Vlak voor rust werd het hoogtepunt bereikt van de wedstrijd. Een aanval over meerdere schijven, allemaal één keer raken, kwam uiteindelijk voor de voeten van Adje die hiermee wel raad wist en het witte speeltje in de lange hoek vlamde: 3 – 0 en het massaal toegestroomde publiek stond op de banken.

Nog een bijzondere vernoeming voor onze oud verzorger Jan Donders die helemaal op de fiets (‘dan kan ik tenminste drinken’) vanuit Drunen naar Veen was gekomen om een wedstrijdje (en naderhand een paar pilskes) mee te pikken.

Na rust een volledig ander team in het veld. 6 wissels werden (noodgedwongen) toegepast.

Een grote smet op de mooie middag was het uitvallen van Gerwin ‘puddingknie’ Sack. In een onschuldig ogend duel leek hij zijn knie te verdraaien. Hierdoor kon hij niet meer verder spelen en werd hij weer vervangen door ausputzer Peter van Helden die mocht gaan spartelen op de linksbuiten.

Later kwam ons ter oren dan Sack hoogstwaarschijnlijk zijn meniscus heeft gescheurd en dus onder het mes zal moeten. Veel sterkte gewenst door het hele team.

Een van de weinige hoogtepuntjes in de weinig enerverende tweede helft was de goals van Nick Bouman. Loerend als een snoek op zijn prooi schatte hij een voorzet van Ruben Burghout goed in en wist de bal in de touwen te deponeren. Nano van Ballegooijen wist zich nog te onderscheiden door in een één tegen één situatie als winnaar uit de bus te komen. Uitslag 4 – 0.

Later in de gezellige kleedkamer kwam ons ter ore dat concurrent Nivo Sparta punten had verspeeld tegen onze vrienden van Almkerk. Extra reden om nog een extra goudgele rakker te kantelen.

Basisopstelling: Nano van Ballegooijen; Marco Honcoop, Peter van Helden, Gerben Verheij en Huibert van Helden; Gerrold Burghout, Arjan Klop, William Vos; Matthijs Burghout, Badr Laatiyaoui, Ad van Ballegooijen.