Achilles Veen 1 wint zonder te overtuigen van Argon

Zaterdag 24 februari mocht Achilles Veen 1 op bezoek bij SV Argon, de hekkensluiter uit Mijdrecht. Onder barre omstandigheden (lees: vrieskou) kon Achilles Veen 1 zonder te overtuigen toch 3 punten meenemen naar Veen.

Achilles Veen begon in het zeer koude, maar wel zonnige Mijdrecht aan de wedstrijd in de volgende opstelling: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Freek Langermans, Joep van den Ouweland, Theo Martens, Niek Wilborts, Toby Tan, Brian Peters en Sen Aerts.

In de beginfase van de wedstrijd tasten beide ploegen elkaar wat af en laat Argon zich langzaam terug zakken naar eigen helft om op de counter te gaan loeren, maar na 9 minuten is het toch Argon dat voor het eerst gevaarlijk wordt. Jamil Kools komt daarbij uit zijn doel en beroert de bal met de hand net buiten het strafschopgebied. Argon krijgt hiervoor een vrije trap en scheidsrechter Kraay laat het daar verder bij. Geen kaart dus voor Kools. De toegekende vrije trap levert niets op voor de gastheren.

In de 12e minuut lukt het Achilles Veen voor het eerst om gevaarlijk te worden. Theo Martens probeert het van afstand, maar zijn schot wordt gekeerd door de Mijdrechtse doelman die het schot wel los moet laten. Ook de rebound van Sen Aerts wordt echter gestopt door de keeper. Niet lang daarna krijgt Argon na een snelle uitval een zeer goede schietkans op het doel van Kools. De bal verdwijnt echter over het vangnet.

In de 16e minuut lukt het Toby Tan om over links de achterlijn te halen. Vervolgens passeert hij zelfs op de achterlijn nog een tegenstander en legt af op Sen Aerts. Die stond op zijn beurt al iets te dicht bij het doel stond waardoor hij de bal achter zich kreeg aangespeeld. Op wonderlijke wijze wist hij de bal nog wel vooruit te krijgen, maar deze belandde jammerlijk over het doel.

Verder bleef het spel van beide ploegen tot de rust zeer matig. Er werden door Achilles Veen zelden kansen gecreëerd en Argon werd zelfs door een matig voetballend Achilles Veen in de verdrukking gespeeld. Vlak voor rust lukt het Achilles Veen nog om een klein beetje gevaar te stichten. Thijs van den Berg probeerde het via een vrije trap die ook weer door de keeper werd los gelaten en wederom Sen Aerts miste de rebound en Brian Peters probeerde het nog een keer met een schot in de korte hoek. Deze kon vrij eenvoudig worden gestopt door de keeper. Ruststand 0-0.

Vlak na rust levert een stevige overtreding op Niek Wilborts de gastheren een gele kaart op. De vrije trap die volgde werd door Sen Aerts over het doel gekopt.

In de 54e minuut komt Jorik Mijnhijmer in het veld voor Toby Tan en schakelt Clemens Bastiaansen dus weer over naar een systeem met 3 aanvallers om zo te proberen de druk wat op te voeren. Het inbrengen van Jorik Mijnhijmer was op zich geen slecht idee zo bleek later. Jorik strooide met de ene na de andere goede voorzet en gaf dus zijn visitekaartje weer een keer af. Helaas werd er met deze voorzetten niet veel gedaan in het Mijdrechtse strafschopgebied.

Als dan in de 70e minuut Brian Peters in het strafschopgebied onderuit wordt getrokken en scheidsrechter Kraay de bal op de stip legt zou toch de score geopend moeten worden. De beurt was wederom aan topscorer Sen Aerts die de vorige penalty ook benutte. Deze keer ging zijn poging echter meters over en miste zelfs de ballenvanger achter de goal. Naar verluidt is de wedstrijdbal nog steeds vermist.

Na de gemiste strafschop wordt de druk op Argon echter wel verder opgevoerd. Diverse kansen voor Sen Aerts en Sem van der Pijl gaan er echter niet in. Totdat Achilles Veen in 84e minuut een hoekschoep krijgt en Argon vergeet om Thijs van den Berg in gaten te houden. Joep van den Ouweland gooit de corner voor de goal en Thijs van den Berg kan hem volledig vrijstaand binnen koppen. Daar is dan toch de 0-1.

Argon probeert daarna een slotoffensief op te zetten, maar Achilles komt niet echt meer in gevaar. Vlak voor tijd lukt het Brian Peters nog om voor zichzelf een kans te creëren, maar deze schiet hij over. Meteen daarna klinkt het eindsignaal.

Over heel de wedstrijd gezien is er zeer matig gevoetbald, maar de overwinning is zeker niet onverdiend. Argon is eigenlijk op geen moment gevaarlijk geweest in deze wedstrijd.

De grootste concurrent op de ranglijst voor Achilles Veen is momenteel HSV Hoek dat vorige week de 4e plaats overnam. Hoek kwam echter dit weekend niet in actie. Hun wedstrijd bij Smitshoek werd afgelast. Koploper Noordwijk lijkt onbedreigd naar het kampioenschap te gaan met wederom een overwinning. Uit bij AFC werd het 2-4. In Sassenheim mocht er door Ter Leede feest gevierd worden. Zij wonnen thuis met 3-1 van Rijsoord en legden daarmee beslag op de tweede periodetitel.

Achilles Veen kwam wel weer twee punten dichterbij SteDoCo dan thuis niet verder kwam dan 2-2 tegen ’s-Gravenzande. Overige uitslagen: Jodan Boys – AVV Swift 2-0, RVVH – Nootdorp 5-1, FC Rijnvogels – Zwaluwen 0-0.

Voor zaterdag 3 maart staat er een inhaalprogramma op de rol waarin Achilles Veen niet in actie hoeft te komen. Een week later mag Achilles Veen 1 het thuis opnemen tegen FC Rijnvogels uit Katwijk.